ИТА: Јуве био први два сата, Наполи држи темпо!

Рутинска победа Наполитанаца против СПАЛ-а у 25. колу Серије А.  Довољна је једна тики-така „а ла Наполитана“ и победа је „јувентусовска“! Победио Беневенто! Закувало се у борби за опстанак!

Фудбал 18.02.2018 | 19:30
ИТА: Јуве био први два сата, Наполи држи темпо!
Поподневни мечеви 25. кола Серије А припали су домаћим екипама.

Јувентус је нешто више од два часа био лидер Серије А, али се Наполи вратио на чело табеле након данашње минималне победе против СПАЛ-а.

Само шест минута трајала је нада гостију из Фераре. Бразилац Алан искористио је проигравање Хозеа Каљехона и већ на самом старту утакмице гостима ставио до знања да немају шта да траже на "Сан Паолу".

Иако се очекивао убједљив тријумф чете Мауриција Сарија, нарочито послије раног вођства, мреже се до краја нису тресле.

Имао је Наполи још прилика, чак и поништени гол Марека Хамшика због офсајда, али је остало 1:0.

Основна разлика између овог Наполија и оног из претходних сезона је што уме да побеђује и „ружно“, односно на минималце уместо да безглаво јури ривале да им напуни мрежу. Наполи не да чело табеле и опет испред Јувентуса пошто је са 1:0 на Сан Паолу савладан аутсајдер СПАЛ којем се смеши експресан повратак у Серију Б.

Наполи је по броју минималних победа у првенству ове сезоне сустигао највећег ривала Јувентус - имају их по пет. Дакле, и Наполи је научио како да побеђује „јувентусовски“. Чак се овај минималац и не може назвати „ружним“ јер је остварен на прелеп начин.

Наполи је у шестом минуту начео ривала на предиван начин. У Барселонином стилу су наполитанци одиргали тики-таку и Алан је после акције Мертенса и Каљехона „на прву“ погодио у ситуацији „један на један“.

Очекивано, наставио је Наполи да доминира. Стварао је шансе, могао и раније да реши питање победника, али је ових 1:0 било довољно за три бода и повратак на чело табеле у исцрпљујућој трци са Јувентусом. Хамшику је поништен гол због минималног офсајда, Мертенса су центиметри делили од новог гола... На крају, Сан Паоло је заодовољно испратио своје миљенике који у наредном колу гостују Каљарију, па онда следе два дербија са Ромом и Интером.

У осталим мечевима Беневенто је у финишу стигао тек до треће овосезонске победе, док је Болоња такође пред крај меча сломила отпор Сасуола и искористила предност играча више да дође до славља.

Кључа у борби за титулу, али кува и на дну. Чак је и Беневенто успео да задржи минималну наду о опстанку. Најгори тим Серије А је забележио тек трећу победу у сезони пошто је преокренуо против Кротонеа и славио са 3:2. И даље су 11 бодова удаљени од сигурне зоне, али да су поражени каснили би за Кротонеом чак 17 бодова и били би готови. Кротоне је повео голом Милановог детета Ђованија Кроћате, али су Вештице преокренуле. Прво је новајлија и некадашњи Тотенхемов везиста Сандро погодио главом после корнера, а онда је и Виола шутем са 20 метара уз помоћ Кротонеовог дефанзивца окренуо на 2:1. Претходно му је лопту додао Филип Ђуричић, али се то не може баш назвати асистенцијом. Међутим, најбољи либијски фудбалер Ахмед Бенали је вратио Кротоне у игру средином другог полувремена. Деловало је као још једна прокоцкана шанса Беневента, а онда ерупција одушевљења у 89. минуту. Резервиста Шеик Дијабате је постигао првенац у Серији А после правог карамбола пред голом Кротонеа и оставио Беневенто да сања о чудесном спасењу...

Финиш меча је донео и велико славље у Болоњи која је додатно загорчала живот Сасуолу победом од 2:1. Иако су гости по игри шансама заслужили макар бод, опет су платили цех слабој одбрани која је после Беневентове најгора у лиги. Поли је довео Болоњу у вођство, да би Кума Бабакар постигао првенац у новом клубу за изједначење. Човек одлуке је био Ерик Пулгар који је у 88. минуту постигао прелеп гол из слободњака за победу.

СЕРИЈА А - 25. КОЛО:

Торино - Јувентус 0:1 (0:1)
/Алекс Сандро 33/

Беневенто - Кротоне 3:2 (1:1)
/Сандро 37, Виола 65, Дијабате 89 - Крочата 11, Бенали 73/

Болоња - Сасуоло 2:1 (1:1)
/Поли 12, Пулгар 88 - Бабакар 38/

Наполи - СПАЛ 1:0 (1:0)
/Алан 6/

Аталанта - Фиорентина (18.00)
Милан - Сампдорија (20.45)

Одиграно у суботу:

Удинезе - Рома 0:2 (0:0)
/Ундер 70, Пероти 90/

Кјево - Каљари 2:1 (0:0)
/Ђакерини 74, Инглезе 76 – Паволети 82/

Ђенова - Интер 2:0 (1:0)
/Ранокија 45+1 аутогол, Пандев 59/

У понедељак:

Лацио - Хелас Верона (20.45)

ТАБЕЛА: Наполи 66, Јувентус 65, Рома 50, Интер 48, Лацио (-1) 46, Сампдорија (-1) 41, Милан (-1) 38, Аталанта (-1) 37, Удинезе 33, Торино 33, Фиорентина (-1) 31, Ђенова 30, Болоња 30, Каљари 25, Кјево 25, Сасуоло 23, Кротоне 21, СПАЛ 17, Хелас Верона (-1) 16, Беневенто 10.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар