"Без лажне приче, Партизан увијек иде на трофеј!"

Величковић: На спавање, па сутра што чвршће! Капитен Партизана обећао да ће играчи у недељу увече против Црвене звезде дати све од себе да освоје трофеј. Ненад Чанак похвалио екипу за наступ против Меге и указао на то да ће "празан ход" бити кажњив у финалу.

Кошарка 18.02.2018 | 13:15
"Без лажне приче, Партизан увијек иде на трофеј!"
Партизан је заказао нишку репризу.

Победом против Мега Бемакса, екипа Ненада Чанка пласирала се у финале Купа Радивоја Кораћа, у којем ће се као и прошле сезоне састати са Црвеном звездом мтс.

У коментару утакмице, тренер црно-белих нагласио је неколико сегмената игре којима је био задовољан у полуфиналу, као што су офанзивни скок (18) и добар шут за три поена (13/21).

Уз похвале игри и таленту екипи Дејана Милојевића, Чанак је рекао и шта је било добро и шта му се није свидело.

"Што се тиче саме утакмице, 41 скок и 18 офанзивних скокова дали су самопоуздање и то се одразило на шут за три поена и та два елемента су одлучила данашњу утакмицу. Релативно добро смо бранили пикенрол ситуације, Мега се вратила због три офанзивна скока, лоше направљених фаулова при шуту за три поена. Та два минута нисмо исконтролисали у офанзивном скоку, ако и сутра будемо имали та два празна минута не знам да ли ћемо успети да се извучемо".

Упитан за недељни дерби, Чанак је рекао да је о том мечу све већ добро познато.

"Биће то борба за први трофеј у сезони, што поред специфичности дербија даје додатни значај и додатну драж и биће још већа мотивација како играчима Партизана, тако играчима Звезде. Играли смо недавно, покушаћемо да исправимо те грешке, да скратимо тај празан ход и покушаћемо да узмемо трофеј. Партизан кад игра у финалу увек иде на трофеј, без лажне приче и увијања. Партизан је у финалу и иде на трофеј", јасна је порука тренера црно-белих.

Упитан да упореди ситуацију са прошлосезонском, у којој је такође водио екипу у финалу, Чанак је почео од другачијих састава тимова.

"Разлика је што су другачије екипе, што смо ове године са много бољим здравственим билтеном, а сутра ћемо видети да ли ће бити разлика и у резултату", додао је шеф струке црно-белих.

Величковић: На спавање, па сутра што чвршће! Капитен Партизана обећао да ће играчи у недељу увече против Црвене звезде дати све од себе да освоје трофеј.

Новица Величковић имао је само једну замерку после полуфиналне утакмице Купа Радивоја Кораћа, у којој је Партизан победио Мега Бемаx 89:79.

"Очекивали смо овакву утакмицу. Против Меге можеш да одиграш пет минута добро, да се 'одлепиш', али они могу да се врате за минут-два. Не свиђа ми се само што у неким моментима нисмо исконтролисали офанзивни скок. Тако је то код Декија (Милојевића), сви су агресивни, од 'плеја' до 'петице' сви иду на скок. Али, драго ми је што смо у финалу, то је најважнија утакмица. Одморићемо и спремити се колико год можемо", рекао је новинарима капитен црно-белих.

Он је утакмицу због искључења завршио у 34. минуту, али је после објаснио да је све било у складу са правилима, пошто је после неспортске личне у првом полувремену, тада добио и техничку.

Финале против Црвене звезде у дворани "Чаир" игра се у недељу од 21.00.

"Звезда је фаворит, према приказаном ове сезоне, али финале је финале. Ја сам их одиграо доста и сигурно могу својим искуством да помогнем саиграчима. Прошле године смо га изгубили у неких два-три минута крајем треће четвртине. Трофеј је у питању, ми ћемо дати све од себе, па ћемо видети за шта ће то бити довољно".

Последња "Жућкова левица" ушла је у витрине црно-белих још 2012, када се финални турнир такође играо у Нишу.

"Све знате. Морамо да нападнемо трофеј", јасан је Величковић.

"Дерби у АБА лиги је био недавно. Нешто је остало у сећању, пре подне ћемо да договоримо све детаље и увече да пробамо да одиграмо што чвршће".

На констатацију да Партизан улази у финале у добром моменту, са доста расположених играча, одговорио је да то неће значити много.

"Драго ми је да се доста играча укључило и да смо победили, али све то иде на 'делете'. Идемо на спавање, ко ће још сутра да гледа шта си одиграо данас".

Александар Аранитовић је поред Величковића једини из актуелне екипе Партизана са освојеним Купом (има га и Марко Чакаревић, али он је већ дуже време ван строја).

"Претпрошле године сам био освајач са Мегом, надам се да ће се то поновити", рекао је млади бек, који је свих шест поена (две тројке) у полуфиналној утакмици дао почетком последње четвртине.

"Сваки кош ми је значајан за самопоуздање, као и сваком играчу. Добро смо шутирали, надам се да ће улазити и сутра. Дерби је специфична утакмица. Можда су они благи фаворити, али финале је финале. Ми сигурно идемо на победу", додао је Аранитовић.

У суботу се нашао наспрам неких бивших саиграча...

"Пробали смо од почетка да зауставимо њихову брзу игру у контранападу. То смо у већем делу првог полувремена урадили, али су нас у последња два минута стигли и тако смо ушли у непотребан 'егал'. Почетком треће четвртине смо опет побољшали одбрану, отишли на 10 разлике и то је преломило".

Финале Купа Кораћа у недељу ће почети у 21 час.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар