Чемпионшип: Добро гурају Грујић, Јокан и Митровић!

Момци, само тако: Груја супер у два правца, Митар одличан против Терија! Похвале, аплаузи, победе у дербијима! Кардиф и Фулам напредују на табели Чемпионшипа и јуре пласман у Премијер лигу.

Фудбал 18.02.2018 | 09:45
Чемпионшип: Добро гурају Грујић, Јокан и Митровић!
Велики дан за Србе у Чемпионшипу! У директним дуелима са конкурентима за пласман у Премијер лигу Кардиф и Фулам су остварили веома значајне победе и наговестили да у завршну четвртину сезоне улазе спремни да се боре за промоцију и елитни ранг.

Кардиф је у Велсу тукао Мидлзбро (1:0) и тако се пробио на друго место на табели, с обзиром да је Фулам био бољи од Астон Виле (2:0). А и Марко Грујић и Александар Митровић, иако нису били стрелци, имали су и те како запажена издања у својим тимовима.

Сад се већ може констатовати не само да се Грујић усталио у првих 11 Кардифа, већ да има битну ролу у тиму Нила Ворнока. Позајмљени везиста Ливерпула је и држао средину терена заједно са Патерсоном и Ралсом, одрадио сјајно све дефанзивне задатке, а није се либио да крене и напред, чак је створио две шансе саиграчима. Остале су неискоришћене. Не и она коју је Улије спремио Шејну Морисону, а штопер домаћег тима трећим голом у сезони постарао се да бодови остану у Велсу.

Грујић је играо до 70. минута (заменио га Лиок Дамур), а његову партију новинари са лица места оценили су као веома добру.

Доста плусева стоји и поред имена Александра Митровића. Долазак робусног нападача, на позајмицу из Њукасла, омогућио је Славиши Јокановићу опцију више у нападу, посебно кад је потребно рвати се са таквим штопером какав је Џон Тери. Српски репрезентативац је поштено намучио легендарног енглеског репрезентативца, руку на срце није дао гол, али публика на Крејвен Котиџу је отишла кући задовољна, јер је Митар развлачио одбрану Астон Виле, отварао простор колегама у нападу и био један од најзаслужнији за трјумф - 2:0.

Некадашји центарфор Партизана имао је две сјајне шансе, већ у петом минуту пуцао је главом изнад пречке, а у 73. му је ударац из близине укротио голман Џонсон. Свеједно, прилком измене у 79. минуту добио је аплаузе на отвореној сцени од 24.547 гледалаца, што је рекордна посета на Фуламовом стадиону ове сезоне.

Фулам је ка петој победи у последњих шест мечева погурао најбољи играч екипе, Рајан Сесињон(12. погодак у сезони), да би тријумф оверио Француз Флојд Ејите.

ЕНГЛЕСКА 2 - 32. КОЛО:

Субота

Бирмингем - Милвол 0:1 (0:0)
/Ониединма 77/

Бартон - Нотингем Форест 0:0

Кардиф - Мидлсбро 1:0 (1:0)
/Морисон 33/

Фулам - Астон Вила 2:0 (0:0)
/Сесињон 52. Ајите 71/

Престон - Вулверхемтпон 1:1 (0:0)
/Браун 52 - Коста 61/

КПР - Болтон 2:0 (0:0)
/Линч 72, Смит 90+1/

Сандерленд - Брентфорд 0:2 (0:2)
/Мокотјо 13, Маупеј 28/

Недеља

13.00: Норич - Ипсвич  
17.30: Лидс - Бристол Сити

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар