Милијаш престигао Миловановића: Најчешћи од Барија!

Искусни везиста постао играч са највише наступа за Црвену звезду у постбаријевској ери.  Звездина легенда: Од 1991. године до данас нико као Ненад Милијаш!

Фудбал 18.02.2018 | 13:00
Милијаш престигао Миловановића: Најчешћи од Барија!
Ненад Милијаш ће по завршетку играчке каријере, који је најавио на крају актуелне сезоне, бити уписан великим словима у историју Црвене звезде. 

Наступом против Јавора у 23. колу Суперлиге, капитен црвено-белих је престигао Дејана Миловановића и постао играч са највише утакмица за клуб од освајања европске титуле 1991. године!

Познато је да су од деведесетих година прошлог века играчи почели много краће да се задржавају у српским клубовима, временом и у много јачим и уређенијим лигама, па је данас права реткост видети да неко крај свог имена има чак 232 утакмице у истом дресу! 

А, имаће их 34-годишњи везиста још до краја сезоне...

"Честитам Микију, заиста, драго ми је што га имам у тиму. То је прелеп јубилеј, нисам знао. Драго ми је што то чујем - 232 утакмице? Поправиће он то још", изјавио је Владан Милојевић на конференцији за медије после победе над Јавором.

Милијаш је за Црвену звезду потписивао у три наврата. Прво јануара 2006. када се задржао до лета 2009. и одласка у Вулверхемптон. Из Енглеске се вратио августа 2012, али и две године касније отишао у Манису. По трећи пут, у Звезду је дошао прошле зиме. 

Током играња за црвено-беле освојио је три титуле и два купа, а са актуелном генерацијом уписао се у клупску историју и по првом презимљавању у Европи после 25 година.

Расправљати о играчким квалитетима понекад је сувишно, јер свако има своје гледање на ствари, али оно што нико не може да оспори када је у питању Ненад Милијаш јесте да се ради о истинској легенди Црвене звезде. И то једној од највећих у постбаријевској ери на стадиону Рајко Митић.

На страни искусног везисте, који ће на крају сезоне окачити копачке о клин, су неумољиве бројке, трофеји и велика лојалност према црвно-белом дресу. Милијаш је данас на старту пролећног дела сезоне против Јавора забележио 232. такмичарски наступ у дресу Црвене звезде и постао играч са највише мечева најтрофејнијег српског клуба од 1991. године па до данас.

Рођени Земунац нажалост неће успети уђе у „идеалних 10“ када су у питању играчи са највише наступа у историји Црвене звезде, пошто десетопласирани Миросалав Павловић има 32 наступа више, али то свакако не умањује велики подухват и јубилеј капитена црвено-белих.

Милијаш је 31. јануара 2017. године трећи пут у каријери потписао Црвену звезду. Први пут је на Маракану дошао у јануару 2006. године, као један од најбољих и најталентованијих везних играча Суперлиге. У првом мандату је освојио две везане дупле круне, а у другом још једну и то у сезони 2013/2014. када је прекинута шестогодишња владавина Партизана.

Прошле сезоне Милијашу и Црвеној звезди је измакао шампионски трофеј у драматичној завршници, али у овом тренутку делује да би он поново могао да се нађе у клупским витринама на стадиону Рајко Митић. Била би то права круна још једног успешног периода Ненада Милијаша у дресу вољеног клуба, али и комплетне каријере, коју су обележили и наступи на Мундијалу и енглеској Премијер лиги, али ће увек основна асоцијација за његово име и презиме бити - Црвена звезда.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар