КРК: Партизану 10 минута довољно за полуфинале!

Партизан сломио Златиборце, са Мегом за финале! Екипа Партизана последњи је учесник полуфинала Триглав осигурање Купа Радивоја Кораћа.  Црно-бели упркос просечној игри, обавили посао против Златибора без много драме. У суботу од 21. 00 против Меге.  Партизан с два лица до полуфинала - дебитант Златибор издржао полувреме.  Црно-бели подбацили у првих 20 минута, али су прорадили на време.

Кошарка 16.02.2018 | 21:35
КРК: Партизану 10 минута довољно за полуфинале!
Црно-бели су пред 4.000 навијача у нишком Чаиру поразили Златибор из Чајетине 67:54, па ће се за велико финале борити са Мега Бемаксом који је у првом мечу дана био бољи од Динамика.

Последњи полуфинални пар није нам донео превише квалитетну кошарку, тимови су комбиновано имали чак 39 изгубљених лопти, али је екипа Ненада Чанка успела бољом игром у трећој деоници да дође до одлучујуће предности.

Претходно је члан Кошаркашке лиге Србије успео да одговори на сваку серију ривала, али је огроман број грешака, уз неколико периода ''празног хода', ипак био превише у борби са Београђанима.

Три играча у редовима победника убацила су по десет поена – Ђорђе Гагић, Михаило Андрић и Кварне Вон, а управо је Американац са клупе покренуо екипу, а имао је и четири асистенције, уз три изгубљене лопте.

Истакао се и Новица Величковић са девет поена и четири ухваћене лопте, док је Танасковић имао исти број скокова и поен мање.

У редовима Златибора најбољи је био Немања Груџић са 14 пеона и пет скокова, али и четири продате лопте, од укупно 23 свог тима, а двоцифрен учинак имао је и Богдан Ризнић, некадашњи играч Партизана, са 13.

Партизан ће свој меч са Мегом играти од 21.00 у суботу, док је четири часа раније на програму прво полуфинале – у ком ће се састати ФМП из Железника и Црвена звезда. 'Пантери' су на отварању завршног турнира декласирали Металац из Ваљева, док је браниоц трофеја тек после продужетка избегао сензацију против чачанског Борца.

Велико финале игра се у недељу у 21.00.

Као и прошле године на истом месту, у полуфиналу Купа Радивоја Кораћа састаће се Црвена звезда - ФМП (субота, 17.00) и Партизан - Мега (21.00)!

Ученици Ненада Чанка у последњој четвртфиналној утакмици нису блистали, осим током седам-осам минута игре у трећој деоници, када су серијом 17:0 од резултатског "егала" (32:32) дошли до убедљиве, практично ненадокнадиве предности.

Последњих 10 минута су сви кључни играчи преседели на клупи, како би што више енергије сачували за следећи меч и евентуално финале.

Партизан - Златибор 67:54 (17:14, 15:16, 21:8, 14:16)!

Играчи Златибора, који у КЛС заузима седмо место са скором 9-9, имали су добар тактички план и до уводних минута треће деонице су задавали фавориту много проблема. Између осталог, добрим скоком и довољним бројем погођених тројки (6/15 у првом полувремену).

Онда су изабраници Вање Гуше попустили под притиском, направили серију грешака - 12 лопти су изгубили у првој, другој и четвртој четвртини заједно, а само у трећој 11 - што је квалитетнији и искуснији Партизан знао да искористи.

Мучио је Партизан себе и своје  навијаче у првих 20 минута четвртфиналног обрачуна Купа Радивоја Кораћа против Златибора, али је онда у другом делу на време прорадио, показао своје боље лице, и успео да се домогне полуфинала тријумфом од 67:54. Најефикаснији код Партизана били су Вон, Андрић и Гагић са по 10 датих поена.

Сигурно неће Ненад Чанак бити задовољан игром свог тима на почетку меча, тачније у прве две четвртине, али видело се да је само питање када ће Златибор физички пасти због мање ротације. Чекало се да црно-бели повежу пар одбрана, погоде неки шут с дистанце и оду на разлику где се питање победника неће постављати.

То се догодило на почетку другог полувремена када је Партизан пре свега затегао дефанзиву, у целој трећој деоници допустио је противнику осам поена и тиме себи обезбедио једно мирније вече у канцеларији. А како је Партизан почео, могло је то вече да буде и доста запетљаније.

Меч је почео у знаку Златибора и вероватно је многима кроз главу прошло да би тим из Чајетине могао да направи проблем Партизану као што је Борац намучио Звезду. Добро се држао тим Вање Гуше и после првих 10 минута утакмице био је у резултатском егалу највише због осам датих поена Богдана Ризнића у првом кварталу - 17:14.

Наставили су Златиборци и у наставку да муче Партизан добром одбраном са којом су црно-бели имали проблем, а најбоље се тим Ненада Чанка сналазио када је брзо прелазио на противничку половину и нападао у “леђа”.

Управо је после једног таквог напада Вања Маринковић дао тројку и дао мало ваздуха својим саиграчима. Гагић је својим габаритом правио велике проблем Златиборцима, имао је неке промашаје, али и једно брутално закуцавање и кош после скока у нападу што је одвело Партизан на разлику од шест поена.

Али, Златиборци се нису дали, па су с две тројке на одмор отишли са само два поена заостатка (32:30).

Пробао је Златибор на исти начин да се одупре Партизану као Борац Звезди - уз помоћ комбиноване одбране и превасходно зонске одбране која је проблематична за странце. И успевали су неколико пута тако да се одбране.

Ипак, видело се да је Партизан у другом полувремену решио да се што пре одлепи и не дозволи било какву неизвесну завршницу.

Разлика се од два поена постепено дизала, а тројком Новице Величковића црно-бели су се одлепили на 11 поена разлике, па тројком Андрића на 13 и осетило се олакшање у игри Чанкових пулена.

Касније је све само било рутинско одрађивање посла уз тројке Андрића и неке добре потезе Николе Танасковића ког је Партизан "повукао" из Спартака за учешће на Купу.

Куп Радивоја Кораћа: Партизан - Златибор 67:54 (17:14, 15:16, 21:8, 14:16)

Дворана Чаир, Ниш,
Судије: Николић, Јурас, Пецељ

ПАРТИЗАН БЕОГРАД: Гагић, 10 Маринковић 6, Величковић 9, Вилијамс Гос 4, Си 2, Аранитовић 4, Шалић, 2 Гавриловић 2, Вон10, Андрић 10, Тадић, Танасковић 8

ЗЛАТИБОР ЧАЈЕТИНА:  Тмусић, Величковић 9, Ризнић 13, Маројевић, Папић 6, Поповић 4, Вулић 7, Смоловић 1, Симовић, Чорбић, Гуџић 14, Сонголо

Куп Радивоја Кораћа:

Мега – Динамик 94:79
Партизан – Златибор 67:54

четвртак:
ФМП – Металац 101:68
Црвена звезда – Борац 85:79

субота – полуфинала:
17.00 ФМП – Црвена звезда
21.00 Мега – Партизан

недеља:
21.00 Финале

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар