Пех на тренингу: Копонен повриједио Пешића!

Тренер Барселоне Светислав Пешић доживео је повреду рамена на тренингу када је на њега налетео фински кошаркаш Петери Копонен.  Било је питање да ли ће српски тренер моћи да води Барселону у борбама за први трофеј у сезони, али њему није пало напамет да пропусти турнир на Канарским острвима. Водиће екипу са лонгетом.

Кошарка 16.02.2018 | 14:30
Пех на тренингу: Копонен повриједио Пешића!
Постојала је бојазан да ће српски стручњак због тог пеха пропустити такмичење у Куп краља, али је касније на лекарским прегледима утврђено да је лакше истегао лигаменте и може да буде поред терена на мечу против Басконије.

Из предострожности мораће на рамену да носи "кинески фластер". 

Пешић се недавно вратио у Барселону, где је у периоду од 2002. до 2004. године имао много успеха (трофеј Евролиге, две титуле првака Шпанија и Куп краља), уместо отпуштеног Сита Алонса.

Светислав Пешић напашће први трофеј од повратка у Барселону са руком у гипсу!

Или лонгетом, уколико повреда није толико озбиљна…

Шта се догодило? Наиме, каталонски "Мундо Депортиво" наводи да је у жару борбе током последњег тренинга пред старт завршног турнира Купа краља снажни фински кошаркаш Петери Копонен налетео на 68-годишњег српског тренера и том приликом исчашио му раме!

Испрва, у Барселони су се уплашили да популарни Кари неће моћи да води екипу вечерас од 20.30 у последњем и можда најзвучнијем мечу четвртфинала са ривалом из Евролиге, Басконијом, али Пешић није ни помислио да пропусти почетак турнира који је већ освајао, пре 15 година.

Пешић се вратио у "Блауграну" прошле недеље, када је Сито Алонсо добио отказ услед серије лоших резултата и немогућности да извуче екипу из кризе.

Човек који је 2003. донео Барселони прву титулу првака Европе након што је тај клуб доживео пет болних пораза у финалима Евролиге, други пут је дебитовао победом над Билбаом у АЦБ лиги резултатом 90:58, са овог петка увече играће на испадање са екипом тренера Педра Мартинеза.

У поменутој сезони 2002/03, са Дејаном Бодирогом у тиму, Пешић је донео Барси "Триплету" - титулу првака Европе, шампиона Шпаније и освајача Купа краља, после чега је у наредној сезони одбранио титулу првака државе.

У Лас Палмасу на Канарским острвима у четвртак увече почео је 82. турнир "Цопа дел Реy" на којем поред домаћина, Гран Канарије, учествује седам првопласираних тимова на табели АЦБ лиге. Гран Канарија је учешће изборила као организатор турнира, иако је девета на табели.

Почело је изненађењем и елиминацијом шампиона, Валенсије, после чега је и Реал Мадрид био на рубу испадања али су Немања Недовић и кошаркаши Уникахе у неизвесној завршници испустили прилику за пласман у полуфинале.

Резултати четвртфинала:

четвртак

(2) Валенсија - (7) Тенерифе 72:79
(1) Реал Мадрид - (5) Уникаха 89:84

петак

(4) Фуенлабрада- (8) Гран Канарија (19.00)
(3) Барселона - (6) Басконија (21.30)

Парови полуфинала:

субота

(1) Реал Мадрид - (7) Тенерифе (19.00)
(3) Барселона/(6) Басконија - (4) Фуенлабрада/(8) Гран Канарија (21.30)

*финале је у недељу у 18.30.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар