Интервју - Ален Омић о досадашњем боравку у Звезди...

Важно је поверење! Шеф ми верује, за момке сам део породице. . . У главама нам је само реч - победа! Ален Омић о новом почетку, досадашњим утисцима у Црвеној звезди, раду са Душаном Алимпијевићем, новим саиграчима. . .

Кошарка 13.02.2018 | 18:30
Интервју - Ален Омић о досадашњем боравку у Звезди...
Ниједан почетак није лак. Али, када те кроз живот воде прави, искрени, неискварени мотиви, нема те препреке која може да те заустави. Тако је Ален Омић, попут куле од карата, срушио зид предрасуда оних чији је поглед на свет другачији. Оних што на силу желе да спроведу политику која одавно не важи. Најбитније је да си човек. Националност и вера не могу да се бирају, зато их треба поштовати.

Од првог тренутка када је крочио на Мали Калемегдана Ален Омић је добио велику подршку навијачке већине, целог тима, тренерског кадра и управе. Заједно су постали јачи, а словеначки репрезентативац експресно је постао неизоставни део машине којом руководи Душан Алимпијевић.

Против миланске Олимпије показао је зашто у његове квалитете верују сви. Квалитет, којиОмић неоспорно поседује, сам је испливао на површину. 

„Сви су помало имали своју улогу. Учинили су толико да одмах постанем део једне велике породице, да будем њихова фамилија. Ту су ми сви помогли, од првог до последњег, закључно с нашим шефом“, искрено почиње Омић.

Зато смо и питали 25-годишњег центра - како му изгледа досадашње искуство у Црвеној звезди?

„Могу да кажем - одлично. Неке момке сам познавао од раније, још из времена док сам играо за Олимпију. Супер се осећам овде, добро сам се сместио, прилагодио на нове услове. Клуб је супер, екипа, тренери, све. Ја као играч не могу да тражим ништа више од тога. Битно је да се добро ради, да добро тренирамо, да су сви момци добри, да нам је тренер одличан и да верује у нас. То нам је свима јако важно“.

У време када модерна кошарка пролази кроз нови период транзиције, када је тренинга све мање, а утакмица никад више, најтеже је променити клуб усред сезоне и брзо се уклопити у нову средину. Код Црвене звезде то је прво учинио Дилан Енис, сада Ален Омић. Закључак је да су обојица експресно нашли своје место у систему и даље чувара три највећа пехара. 

„Кад имаш жељу - можеш све да оствариш. Ја имам жељу да напредујем уз ову екипу и побеђујем. Када сам сео у авион из Тел Авива за Београд имао сам само један циљ - да напредујем. Са тим и да побеђујемо. Кад год имамо времена после утакмица ми тренирамо, радимо добро и трудимо се да исправимо све грешке којих евентуално буде. Размишљамо нон-стоп само о победама и добрим утакмицама“.

Током самих утакмица може се видети да Омић често разговара са тренером Алимпијевић, да упија његове савете и тражи начин да кроз саму игру напредује и помогне екипи да оствари нову победу. Зато нас је интересовало: Какви су односи на релацији тренер - играч?

„То виде сви. Верујемо један другом, то је најважнији елемент добре сарадње. Зна он шта ја радим, ја се трудим да свакодневно одем корак напред, да радим још боље и да скупим искуство, још веће поверење тренера. Ту сам да слушам тренера, зна се ко је газда и пратимо њега. Уз њега смо сви, битно је да влада добра атмосфера, да се поштујемо сви међусобно, да заједно радимо, боримо се. Сви морамо да радимо за целу екипу, цео колектив“.

Црвена звезда је против Олимпије остварила и девети евролигашки тријумф, а из новинарског угла изгледало је - лако. 

„То смо и сами желели. Иако је било малих грешака које смо морали да прогутамо, ишли смо у нашем ритму и показали смо да можемо да победимо у свим околностима. Трудимо се око те одбране. Радимо, стварно, много да тај део игре побољшамо, јер само добра одбрана води до победе“.

Четвртфинале је и даље километрима далеко, али нада и даље постоји...

„Искрено, циљ нам је да гледамо сваку следећу утакмицу, не тако далеко. Не треба размишљати о четвртфиналу, већ шта ће донети дан, а шта ноћ. Сада нам долази Задар и само о томе мислимо. Није добро ако прескачемо дане и идемо тако далеко. Наш је посао да слушамо тренера и да пратимо његову идеју“, закључио је Омић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар