Мед за здравље, полен за дуг живот

Лекар Алексеј Сињаков открива тајне пчелињих производа: Мед је еликсир здравља и дуговечности јер је засићен витаминима, биолошки активним супстанцама и садржи већину елемената из периодне таблице.

Здравље 10.02.2018 | 11:49
Мед за здравље, полен за дуг живот
ИЗВАНРЕДНИ дарови природе - мед, полен и матични млеч човеку служе као храна, али и као лек.

Познати руски лекар Алексеј Сињаков је дугогодишње искуство из ординације преточио у књигу "Стимулатори живота", а посебну пажњу је посветио витаминима и чудотворном дејству меда који треба применити у људској исхрани. Сињаков сматра да је мед еликсир здравља и дуговечности јер је засићен витаминима, биолошки активним супстанцама и садржи већину елемената из периодне таблице Мендељејева.

- Тешко је наћи човека који не воли мед. Од памтивека се послужује и на сељачком и на царском столу - пише Сињаков у својој књизи. - У меду се налази 60 супстанци које повољно утичу на метаболичке процесе у организму. Садржи и природне антибиотике који се приликом загревања и држања на сунцу разграђују.

Сињаков препоручује туристима да на пут увек носе медењаке јер враћају снагу, а то је и најлакши начин да се понесе мед на пут. Спортистима предлаже да жваћу саће меда, јер у организам уносе и антибиотике и витамин А који се налазе у воску.

Руски академик Цицин је утврдио да су пчелари дуговечни јер мед једу у саћу или са талогом биљног праха, а данас се овакве смеше користе као биолошки стимуланс и превенција код различитих обољења. Сињаков каже да полен доказано повећава отпорност организма према инфекцијама и цветни прах (2,5 грама дневно) препоручује свима који се баве физичком активношћу. Полен је најлакше конзумирати тако што се равна кафена кашичица сипа у 50 милилитара прокуване воде и после два-три сата попије.

РЕЦЕПТИ

ГАСТРИТИС

Мед се узима два сата пре јела, а раствара се у прокуваној води собне температуре. Дневна доза не треба да буде већа од 100 грама.

ПРЕХЛАДА

Велика кашика меда се размути у чаши топлог млека или са соком једног лимуна. Једна или друга смеса се раствори у 800 милиграма прокуване воде и пије током дана. Препоручљив је липов мед, јер подстиче знојење и пад температуре.

МЕДЕЊАЦИ

У тигању пропржити две чаше брашна до златасте боје, па помешати са 500 г меда, додати шест зрна самлевеног бибера, два-три самлевена каранфилића и кашичицу лимунове коре. Тесто развити, обликовати колачиће и пећи у рерни три-четири минута.

БОЛЕСТАН ЖЕЛУДАЦ

Мед се меша са младим крављим сиром или млеком.

БОЛЕСНА ЈЕТРА И ЖУЧНИ КАНАЛИ

Мед се узима два пута дневно у комбинацији са поленом и матичним млечом.

АНГИНА, РАНЕ, КОЛИТИС

Шест великих кашика сувих цветова камилице у емајлираној посуди прелити са пола литра прокуване воде, поклопити и оставити 15 минута. Када се екстракт охлади, процедити и додати пола литра куване воде. Додати две кашике меда и њиме испирати уста.

УМНИ ЗАМОР

Попити чашу топле воде са 20 грама меда.

ФИЗИЧКИ ЗАМОР

У 300 мл прокуване воде растворити две кашике меда и сок једне шаргарепе и једног лимуна. Све се измеша и пије као сок.
 
Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар