Кари Пешић се и званично вратио у Барселону!

Трофејни српски тренер Светислав Пешић вратио се на клупу Барселоне после 14 година, саопштио је каталонски клуб.

Кошарка 09.02.2018 | 16:15
Кари Пешић се и званично вратио у Барселону!
Популарни Кари потписао је уговор до краја сезоне и долази уместо смењеног Сита Алонса.

У Барселони је радио од 2002. до 2004. године и донео клубу титулу Евролиге, односно две титуле првака Шпаније.

Од јула 2016. године није водио ниједан тим после одласка из минхенског Бајерна, где је био и спортски директор, а раније је био ангажован на клупи Босне, Албе, Келна, Роме, Дјироне, московског Динама, Црвене звезде и Валенсије.

Осим девет титула у Југославији, Немачкој и Шпанији, као и пехара Еврокупа и Купа Радивоја Кораћа, Пешић ће остати упамћен јер је вратио титулу првака света нашој земљи после 28 године – тријумфом 2002. године у Индијанополису.

Предводећи исту генерацију, годину дана раније покорио је и у Европу, док је исто учинио и као селектор Немачке 1993. године.

Кад је тешко - Кари!

Барселона, којој не иде најбоље ове сезоне, одлучила је да направи промену на клупи, па је отпустила Сита Алонса, а као спасиоца до краја сезоне ангажовала је искусног стручњака Светислава Пешића.

Трофејни српски тренер тако се вратио на клупу каталонског тима после 14 година.

"Веома сам срећан што сам се вратио у Барселону. Брзо сам донео одлуку да прихватим нови изазов у каријери. Моја мисија је да помогнем Барселони да направи боље резултате", рекао је Пешић на представљању у Барселони.

"Врло сам мотивисан и спреман за нови посао. Имам добар тим, у којем је сваки играч важан, Наш задатак је да будемо уједињени, да побеђујемо, али и да се боримо на свакој утакмици. Већ у недељу ћемо ићи на победу. За нас сада почиње нова сезона", поручио је српски стручњак.

Барселона у недељу у АЦБ лиги дочекује Билбао. Каталонци у домаћем шампионату после 19 одиграних кола заузимају треће место са 24 поена, 10 мање од водећег Реал Мадрида и два мање од другопласиране Валенсије, док у Евролиги имају скор 7-15 и налазе се на претпоследњем месту.

Пешић је одлучио да ће му асистент бити Рикард Касас, каталонски тренер који је у шпанском првенству водио екипе Манресе, Валенсије, Менорку и Ваљадолид. У стручном штабу биће му и Давид Гарсија и Оскар Орелана.

Пешић је већ радио у Барселони од 2002. до 2004. године и то са великим успехом. У том периоду донео је Каталонцима титулу у Евролиге и два пехаре првака Шпаније.

Он је без посла од јула 2016. године, када је напустио Бајерн из Минхена, где је био и спортски директор, а раније је био ангажован на клупи Босне, Албе, Келна, Роме, Ђироне, московског Динама, Црвене звезде и Валенсије.

Успехе је имао и као селектор, са репрезентацијама Немачке и Југославије освојио је титулу првака света и два трофеја шампиона Европе.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар