Најава - АБА: Црно-бијели враћају дуг у Љубљани!

У последњем мечу АБА лиге пред тронедељну паузу, Партизан ће против Олимпије покушати да потврди да је у успону форме.

Кошарка 09.02.2018 | 19:30
Најава - АБА: Црно-бијели враћају дуг у Љубљани!
Олимпија већ дуго није у врху регионалне кошарке, али је за Партизан један од неугоднијих противника, пошто у последњих шест година са "змајчекима" има негативан скор - 5:7.

Половином новембра Олимпија је у дворани "Александар Николић" славила резултатом 77:78 и то је сигурно један од два-три кључна пораза, због којих се црно-бели налазе на мали корак од елиминације из плеј-офа

Позитивни преокрет под вођством Ненада Чанка, потврђен кроз четири победе у последњих пет утакмица, вероватно се десио прекасно, јер четвртопласирани Морнар (12-7) има две победе више од црно-белих (10-9) и бољи међусобни скор...

"Још три кола остала су до краја лиге, видећемо да ли за нас то значи и до краја шампионата. Ми ћемо покушати да одиграмо најбоље што у овом тренутку можемо и да урадимо све што је до нас. Калкулације нас не занимају, Партизан мора у свакој утакмици да иде на победу. Тако ће бити и у суботу", поручио је Чанак.

Партизанова експедиција кренула је за Љубљану у петак ујутру, а утакмица 20. кола игра се у суботу од 21.00.

"Имамо обавезу пре свега према дресу који носимо и према себи самима, да у Љубљани одиграмо најбоље што можемо", каже Вања Маринковић.

"Прва утакмица у Београду је завршена њиховом победом након преокрета, а у Љубљани смо претходних година играли врло занимљиве утакмице, претпрошле сезоне чак четири продужетка, али смо их на крају губили. Сада желимо да буде другачије и верујем да смо у стању да ту жељу спроведемо у дело".

Црно-бели ће после овог меча почети припреме за финални турнир Купа Кораћа (15-18. фебруара), а наставак такмичења у АБА лиги предвиђен је тек за 3. март, пошто у међувремену треба да се одиграју две рунде квалификација за Светски куп 2019. године.

ОЛИМПИЈА

Тим Зорана Мартића, који је пре месец дана ангажован уместо Гашпера Окорна, успео је да прекине серију од седам пораза у АБА лиги и "веже" две победе - над трећепласираном Цедевитом и МЗТ.

ПАРОВИ 20. КОЛА:

субота

Морнар - Цедевита 17.00
Мега - ФМП 19.00
Олимпија - Партизан 21.00

недеља

Цибона - Игокеа 17.00
Будућност - МЗТ Скопље 19.00

понедељак

Црвена звезда - Задар 18.00

ТАБЕЛА: Звезда 16-3, Будућност 15-4, Цедевита 14-5, Морнар 12-7, Партизан 10-9, ФМП 9-10, Задар 9-10, Олимпија 7-12, Игокеа 7-12, Мега 6-13, Цибона 6-13, МЗТ 3-16.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар