Кавси трејдују све - отишли и Вејд, Роуз, Краудер, Шамперт!

На мање од једног часа пред крај прелазног рока промене у Кливленд Кавалирсима постале су тектонске! Луда НБА ноћ: Кливленд променио пола тима! Кавси настављају сезону подмлађени, а промене су направљене и у Лејкерсима, Сакраменту, Јути и Мајамију, која је добила назад своју легенду!

Кошарка 08.02.2018 | 20:45
Кавси трејдују све - отишли и Вејд, Роуз, Краудер, Шамперт!
Како преноси Адријан Војнаровски, најпоузданији НБА аналитичар и новинар, Кавси су после трејда са Лос Анђелес Лејкерсима – у коме су послали Ајзеу Томаса и Ченинга Фраја у замену за Џордана Кларксона, односно Лерија Ненса – одлучили да трејдују и Двејна Вејда, Дерика Роуза, Џеја Краудера и Имана Шамперта.

У комплетан посао била су укључена још три тима, па су тако у Охајо стигли Родни Худ из Јуте Џез и Џорџ Хил из Сакраменто Кингса, Џезери су добили Краудера и Роуза, док су нови саиграчи Богдана Богдановића крило Кавса Иман Шамперт и ветеран Јуте Џо Џонсон.

Такође, Леборн Џејмс још једном се растао од једног од најбољих пријатеља – Двејна Вејда, који се после годину и по дана вратио у Мајами Хит, у замену са заштићеног пика друге рунде тима са Флориде, а Кливленд је, истовремено, послао и права на пика друге рунде 2020. године у Сакраменто уз 3.000.000 долара.

Делује да су се Кавси опростили од титуле ове сезоне, али и да су почели да се спремају за све реалнији, поновни одлазак 'Краља'.

Кливленд Кавалирси:

Дошли: Џордан Кларксон (ЛА Лејкерс, комбо бек, 25 година), Лери Ненс јуниор (ЛА Лејкерс, крилни центар, 25 година), Родни Худ (Јута Џез, бек, 25 година), Џорџ Хил (Сакраметно Кингс, плејмејекер, 31 година)

Отишли: Ајзеа Томас (ЛА Лејкерс, плејмејкер, 29 година), Ченинг Фрај (ЛА Лејкерс, крилни центар, 34 године), Џеј Краудер (Јута Џез, бек, 27 година), Дерик Роуз (Јута Џез, плејмејкер, 29 година), Иман Шамперт (Сакраменто, бек, 27 година), Двејн Вејд (Мајами Хит, 36 година, 36 година)

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар