Кливленд трејдовао Ајзеу Томаса у Лејкерсе!

Кливленд Кавалирси одлучили су да трејдују Ајзеу Томса и Ченинга Фраја у Лос Анђелес Лејкерсе, у замену за Џордана Кларксона и Лерија Ненса јуниора.  Дошао да води Кливленд, а већ послат у Лејкерсе! За њега су дали Кајрија Ирвинга, али нису били задовољни како је све испало. Зато ће наставити каријеру у Лос Анђелесу.

Кошарка 08.02.2018 | 20:15
Кливленд трејдовао Ајзеу Томаса у Лејкерсе!
Такође, Кавси ће послати свог пика прве рунде са наредног драфта у Лејкерсе.

Лејкерси су се тако ослободили "великог" уговора Кларксона, што ће им значити на лето када ће покушати да доведу Пола Џорџа или Леброна Џејмса.

Кавси су са друге стране добили одличног скорера, који има уговор од 13 милиона на још три сезоне, као и Ненса који ће доста значити у ротацији.

Највреднија ствар у овом трејду за Лејкерсе јесте пик прве рунде, иако многима не изгледа тако.

Ајзеи Томасу на крају сезоне истиче уговор, као и Ченингу Фрају, а мале су шансе да ће тим из "града анђела" хтети да продужи уговоре са њима.

Подсећемо Томас је на почетку сезоне дошао у трејду за Кајрија Ирвинга, али је за Кливленд дебитова тек у јануару због проблема са куком. Није успео да се уклопи у тим Леброна Џејмса и управа је одлучила да га трејдује.

Оно што мора да се истакне, Кливленд у Лејкерсе није послао пик Бруклина (који је много вреднији), већ свој пик који ће бити између 20-30 места на наредном Драфту.

Прошлог лета прешао је из Бостона у Кливленд у замену за Кајрија Ирвинга, са идејом да са Леброном Џејмсом буде један од носилаца игре Кавса у нападу на титулу.

Међутим, после дугог опоравка од повреде ни за њега ни за тим није испало како су се надали, па је сарадња брзо раскинута.

Ајзеја Томас (29 година, 175 центиметара) трејдован је у четвртак у Лос Анђелес Лејкерсе, заједно са крилом Ченингом Фрајом, док ће из "Ел-Еја" у Охајо доћи бек Џордан Кларксон и експлозивно крило Лери Ненс Џуниор.

Лејкерси су од Кливленда добили и заштићеног "пика" прве рунде на НБА драфту 2018.

Бивши лидер Бостона тако је напустио Кливленд после само 15 одиграних утакмица, колико је сакупио после опоравка од повреде кука.

"Доста ми је трејдова. Желим да останем у Кливленду", рекао је Томас ове недеље. Међутим, жеља му није остварена, па ће после Сакрамента, Финикса, Бостона и Кливленда заиграти и за славну франшизу из Стејлпс центра, где ће делити улогу плејмејкера са другим "пиком" овогодшњег НБА драфта, Лонзом Болом.

Четвртак је последњи дан за НБА трејдове.

Кливленд је овим послом подмладио састав, а Лејкерси су добили двојицу играча којима истичу уговори на лето.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар