Куп - Атина у трансу: АЕК опет прецртао Олимпијакос!

Два пута у три дана!

Фудбал 07.02.2018 | 21:30
Куп - Атина у трансу: АЕК опет прецртао Олимпијакос!
У недељу у првенству, данас у Купу. Атина је у трансу, АЕК је други пут у три дана надиграо Олимпијакос! Овог пута у реванш мечу четвртфинала Купа Грчке, а резултат је био идентичан као и пре три дана - 2:1 (0:0). Ако не рачунамо први меч у Купу, АЕК је ове сезоне три пута надиграо градског ривала.

Нешто је труло у Пиреју и ту сада више нема никакве дилеме! Црвено-бели полако губе шампионску трку, а елиминацијом у раној фази такмичења Олимпијакос је доведен у ситуацију да остану без трофеја после 2004. године! 

Упркос томе што су оба тима играла с промешаним саставима у односу на недељни сусрет, АЕК је поново био бољи, агресивнији и конкретнији такмац на терену. Опет, у дому АЕК-а виђена је далеко мања тензија него што је то био случај претходне седмице. Да ли због умора или тактике, ниједан тим  није био расположен за снажне, физичке дуеле и висок ритам игре. То је помало „умртвило“ игру у првом делу, али је друго полувреме донело много више узбуђења.

Већ у 57. минуту АЕК је пробио лед и нашао пут до мреже. Ливавија је после добре комбинације нашао слободног Христодулопулоса, који му се отворио на левој страни. Он је заврнуо до Бакасетаса, он скроз лево до Бакакиса, који је затим упутио добар центаршут у казнени простор. А тамо се нашао Христодулопулос, коме није било тешко да у маниру највећих стрелаца доведе АЕК у вођство.

Само неколико тренутака касније у игру је уместо Марка Ливаје ушао Серхио Араухо и испоставило се да је то био најбољи потез домаћег тима. Одлични Аргентинац се у 73. минуту нашао у одличној прилици коју је успео да искористи, за разлику од његових саиграча у два наврата раније. И то на какав начин - неодбрањивим хицем с велике удаљености!

Олимпијакосу је малу наду вратио Панајотис Тахцидис добрим ударцем главом у 83. минуту, али до краја утакмице АЕК је учинио довољно да не буде превелике неизвесности. Олимпијакосов напад је у последњих 15 минута појачао и Урош Ђурђевић, али црвено-бели нису успели да искористе своје шансе.

Управо се Ђурђевић нашао у најбољој шанси у самом финишу, али је његов ударац главом био слаб. 

ГРЧКА, КУП - ЧЕТВРТФИНАЛЕ

Среда

Лариса - Јањина 3:2 (1:1) - после продужетака; резултат првог меча 0:0
/Кризман 11, Масурас 99, Андони 108 пенал - Конде 22, 82/ 

АЕК - Олимпијакос 2:1 (0:0) - резултат првог меча 0:0
/Христодулопулос 57 Араухо 73 - Тахцидис 83/

20.45: Ламија - Паниониос 

Четвртак
18.30: Атромитос - ПАОК

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар