Богдановић - звијезда у успону која игра као ветеран!

Богдан Богдановић ове сезоне испрофилисао се као један од десет најбољих новајлија у НБА лиги и полако постаје неизоставни шраф Сакраменто Кингса.

Кошарка 08.02.2018 | 22:45
Богдановић - звијезда у успону која игра као ветеран!
Почетком сезоне у редовном истраживању генералних менаџера за долазак српског играча у НБА речено је да спада у најпотцењеније.

Богдановић је дошао на мала врата у Сједињене Америчке Државе, али је убрзо скренуо пажњу на себе што је довело до тога да Богдан учествује на Ол-стару – "Рисинг Стар" утакмици.

"Мислим да сам искусан играч и знам како да будем спреман да играм свако вече. Осећам се добро, нема умора", рекао је Богдановић, а преноси званичан сајт НБА.цом.

Сајт НБА лиге посветио је блог српском играчу, где се наводи да је Богдановић у професионалним водама од 18 године када је дебитовао за београдски Партизан.

"Пеђа је играо моју позицију и дивио сам му се. Гледао сам Пеђу и Влада како су играли некада за Кингсе. Као мали сам играо фудбал и кошарку, али када је Југославија 2002. године освојила златну медаљу у Индијанаполису, одлучио сам да играм кошарку", каже Богдановић.

Иако је сезону кренуо слабо ван линије 7,24 са процентима око 33 одсто, Богдановић се сада налази на 39,6, а од почетка децембра шутира 42,3 за три поена што је боље од Демијана Лиларда, Бредлија Била и Кевина Дурента.

Богдановићеви саиграчи сложни су са чињеницом да он не игра као "руки".

"Он није новајлија. За вас(новинаре) можда јесте, али за нас је он искусан играч. На високом нивоу је играо током читаве каријере. Зна како да игра и ми се 'хранимо' тиме. Жели да побеђује", рекао је Џорџ Хил, а онда се укључио и Диерон Фокс:

"Богдановић је сјајан до сада. Изађе на терен и креира – баца лобове, укључује друге играче или креира за себе. Он не игра као руки и ми га не гледамо као новајлију у лиги".

Богдановић сарађује са свим играчим на терену, али се посебно издваја његова конекција са Вилијем Коли-Стајном.

"Пре свега, рођени смо на исти датум, тако да је то вероватно разлог наше добре сарање", рекао је кроз смех Богдан. "Покушавам да увек одаберем добар потез и покушавам да играмо као тим. Познајемо се само два-три месеца. Верујем у ове момке и имамо добру хемију у екипи. То је најважније".

НБА.цом наводи и Бодановићемо умеће да погоди важне шутеве у завршници.



Један од таквих био је 27. новембра против Голден Стејт Вориоса, док је скоро против Чикага погодио шут за три поена преко два играча на 60 секунди до краја.

"Имам искуства у шутирању важних лопти ка кошу и имам самопуздање приликом истих шутева. Некада лопта уђе, а некада не", рекао је Богдановић, а преноси НБА.цом

"Тренер ми говори да будем агресивније, али мислим да је то нешто на шта морам да се навикнем. Темпо игре је овде другачији него у Европи", додао је Богдан.

Српски кошаркаш дотакао се и разлике између европске и НБА кошарке.

"Доста је другачије овде. Више слободе имамо. Имате много више простора да покажете таленат. У Европи се игра више тимска кошарка. Морате да лимитирате грешке, тако да је другачија врста притиска", каже Богдан.

За крај, бек Сакрамента рекао је да се радује наредном лету јер ће имати много више времена да ради индивидуално на телу.

"Још много тога имам да докажем у овој лиги. Ово лето ће бити прво после седам или осам година без обавеза. Тако да ћу радити на мом телу и мојим вештинама. Знам да могу биит много бољи", закључио је Богдановић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар