Фед куп: Сјајне Олга и Дејана за побједу Србије!

Фантастичан деби Олге за репрезентацију! Олга Даниловић дебитовала је на фантастичан начин за Фед куп репрезентацију Србије – победом на старту првог кола прве групе Евро-афричке зоне у Талину. Дејана Радановић донела победу Србији! Дејана Радановић савладала је Викторију Томову и донела победу Србији у првом колу прве групе Евро-афричке зоне у Талину.

Тенис 07.02.2018 | 15:45
Фед куп: Сјајне Олга и Дејана за побједу Србије!
Фантастичан деби Олге за репрезентацију! Олга Даниловић дебитовала је на фантастичан начин за Фед куп репрезентацију Србије – победом на старту првог кола прве групе Евро-афричке зоне у Талину.

Даниловићева је на старту такмичења савладала Исабелу Шиникову из Бугарске, резултатом 6:3, 6:7 (3-7), 7:6 (8-6).

Олга, која је до пре неколико месеци била још јуниорка, спасла је меч лопту у тај брејку одлучујућег сета и потом везала три поена за једну од највећих победа у каријери.

Она је на тај начин донела први бод Србији против Бугарске.

Даниловићева је у првом сету направила два брејка и претрпела један, па је после пола сата дошла до предности. Ипак, посустала је у финишу другог, иако је имала предност, и Шиникова је изборила одлучујући сет.

Тенисерке су се смењивале у вођству, поново је 13. гем одлучивао победницу и после 4:1 за Српкињу се чинило да је посао готов. Тако није мислила њена противница која је преокренула, имала шансу да тријумфује, после чега је наша играчица на већ описан начин дошла до победе.

Радановићева је у свом дебитантском мечу за Србију славила резултатом 6:3, 6:4, после нешто више од 70 минута игре.

Дејана је фуриозно кренула и повела 5:1, Бугарка је успела да врати један брејк, али је сет брзо отишао у руке наше тенисерке.

На старту другог сета преживела је праву серију брејкова и потом уз ситне проблеме привела меч крају.

Она је тако донела тријумф Србији са 2-0, пошто је претходно Олга Даниловић у свом дебију савладала Исабелу Шиникину – 6:3, 6:7 (3-7), 7:6 (8-6).

Екипа селекторке Татјане Јечменице Јевтић на добром су путу да се пласирају у плеј-оф за попуну Светске Б групе, али им је за то потребна победа и над Грузијом за два дана. Тај меч такође почиње од 10 часова по средњоевропском времену.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар