Оливерово убиство коштало 40 000 €!

Поставио је и питање, показујући фотографију, с ким је разговарало једно од лица, које је снимљено пар сати након убиства, на мјесту злочина. Каже да је ријеч о "службенику", кога истражни органи познају.

Србија 05.02.2018 | 22:24
Оливерово убиство коштало 40 000 €!
Новинар Стефан Цветковић одржао је конференцију за новинаре под називом "Колико кошта ликвидација на сјеверу Косова", износећи конкретне детаље о убиству Оливера Ивановића, показујући притом фотографије особа на које је указао истражним органима.

Један од најупечатљивијих детаља било је и то да је за ликвидацију плаћено, према сазнањима новинара, 40.000 еура.

Погледајте снимак са конференције:



Он је казао да детаље и податке око убиства Ивановића добио уз помоћ новинара из Приштине, али и Албаније, и да се с њима излази у јавност тек сад, из безбједносних разлога.

''Имали смо информације о постојању више криминалних група, на територији коју ми овде зовемо север Косова, а она је мало шира, и има своје делове и у јужној Србији, и у деловима Санџака, и на целокупној територији Косова'', казао је он идодао да су имали назнаке да је једна од њих планирала да "нешто уради".

''Ми смо десетак дана пред сам чин имали информацију да су на територији Косовске Митровице присутна лица која су ангажовања за извршење неког криминалног чина, било је назнака да то може да буде и ликвидација'', казао је Цветковић.

''Нажалост, нисмо имали потпуну информацију, па се десило то што се десило. Желим да упознам јавност да је група која је радила на ликвидацији у Косовској Митровици присутна још од 12. јануара, и да је имала логистику у најмање једној особи која је била не само логистика, већ је обезбеђивала и оружје којим је изведен чин убиства. Информације које ми имамо кажу да убиство није планирано за 16. јануар, већ за тренутак који се укаже да тако нешто може да буде извршено'', казао је он.



Он каже да су уочили лица, путем приватних видео надзора, за која су сумњали да су ту због кривичног дјела које је услиједило.

''Једно лице је најмање 14 пута од 12. до 16.јануара било у кретању где је извршен злочин'', каже Цветковић.

''О овом лицу сазнања има и ЕУЛЕКС. Лице је дошло 12-ог, и није напустило Митровицу 16-ог, када је убијен Ивановић, и он, и још најмање шесторо лица су боравили у Митровици до вечери 18-ог јануара. Једно лице има пасош који није нити косовски, нити Републике Србије, остала лица имају путне исправе које издају или приштинске власти, или Република Србија''.

Домаћин тих лица је са територије Косовске Митровице, тврди Цветковић, из криминалног миљеа је и познато је властима.

''Обезбедило им је боравак у два различита објекта, која су у власништву других лица, која се најчешће баве криминалном на територији Косовске Митровице'', додао је Цветковић.

''Овим подстичемо надлежне органе да утврде шта је ово лице радило само тих дана, до 16-ог, на територији Митровице''.

Он је показао и фотографију те особе.



Поставио је и питање, показујући фотографију, с ким је разговарало једно од лица, које је снимљено пар сати након убиства, на мјесту злочина. Каже да је ријеч о "службенику", кога истражни органи познају.



Указао је да су они, као новинари, помоћу видео надзора у околини успјели да лоцирају кретања појединих лица, па се пита како то не могу да ураде Еулекс или косовска полиција.

''Постоји још једно лице на које желим да вам укажем'', казао је Цветковић, показајући фотографију службеника косовске полиције, које је све вријеме увиђаја био на лицу места.

Он је затражио да се утврди с ким је он разговарао телефонски и да ли се тим путем може довести с лицима која су сумњива у овом случају.

Извор: Агенције

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Израелац

05.02.2018 22:36

У сваком слуцају порука је да политицари морају да смање говор мрзње и медјусобне нападе.. јер то криминалци лако искористе за своје лицне потребе.. Оливер је и даље зртва лосих политицара јер криминал не цвијета сам од себе , неко га мора узгајати лосим руковидством и рузним ријецима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Туга

06.02.2018 12:38

Тако ми је жао овог човјека. Поцивајте у миру Оливере.

Name

Лаик

06.02.2018 05:02

Ма овдје се све зна ,само се још из неког разлога не отварају све карте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пролетер

08.02.2018 20:31

Све су прилике, да га је убила српска мафија, евентуално уз подршку албанске мафије. Да није тако, нико не би могао добити ријеч од Вучића и Дачића и њихових патриотских изјава. Овако, знају да су Наши/њихови убили, па се не оглашавају много. Кад смо већ код Дачића, зар он није с Косова? Не сјећам се да је ишта и изјавио по овом питању. Можда нешто реда ради.

Name

Домаће “Србенде” јашу

06.02.2018 07:42

Прљаве су руке и грешне визије наше “елите” на власти...једини циљ им је лично богаћење без обзира што уништавају свој народ и своју државу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИСЛИС

07.02.2018 09:32

КАО ЗА ВРЕМЕ УБИСТВА ДЈИНДЈИЦА.

Name

ДАЛИ ЗНАМО

07.02.2018 09:56

КО ЈЕ УБИЦА ПОК.ДЈИНДЈИЦА *НЕ НЕЗНАМО* А КО СУ НАРУЦИОЦИ *НЕ НЕЗНАМО* ЦИТАЛИ СМО У ТО ЛУДО ВРЕМЕ СВАСТА ПА НИЈЕ ЦУДО ДА НЕКО ХОЦЕ ОПЕТ ДА ЗАРАДИ НА НЕЦИЈОЈ ГЛАВИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

српска посла

08.02.2018 19:14

Убили су га српске "патријоте", убили су га слични онима што убише премијера Ђинђића, убише га ликови који се проглашавају херојима и поред тога што су им руке крваве до лаката а Срби који мрава нису згазили се проглашавају некаквим издајницима. Српско друштво је у глобалу болесно и затровано, ко тога није свјестан нека се обрати психологу или психијатру. У Србији је море омладине која на све начине покушава напустити тај териториј.

ОДГОВОРИТЕ