Надал не тренира, али не мијења планове!

Најбољи играч света лечи повреду због које је предао меч на Аустралијан Опену и тврди да му је једини план ове сезоне да буде срећан. "Није само тенис мој живот, а здравље ми је најпрече".

Тенис 03.02.2018 | 20:30
Надал не тренира, али не мијења планове!
Рафаел Надал предао је четвртфинални меч Марину Чилићу на Аустралијан Опену због повреде мишића ноге.

Шпанац је пре тога због повреде зарађене у финишу 2017. одложио почетак сезоне, али се испоставило да пауза очигледно није била довољна.

Упркос томе што није одбранио поене у Мелбурну из 2017. када је играо финале, задржао је челно место АТП листе.

Детаљни прегледи које је урадио после предаје на првом гренд слему сезоне, према његовој оцени, нису наговестили већи проблем, па се нада да ће се ускоро вратити тренинзима.

Он сматра да неће мењати планове које је направио пре старта сезоне и да ће бити спреман да наступи на турниру у Акапулку, који је заказан за 26. фебруар.

"Повреда ме је спутала и тренутно нисам у могућности да тренирам, али опоравак напредује и очекујем да ћу се ускоро вратити на терен", поручио је Надал из Аликантеа.

Он је рекао да "није само тенис његов живот".

"Мој примарни циљ у 2018. је да будем срећан, а све остало је секундарно. Већ 16 година сам у 'кругу' који изискује много напора и желим да наставим са истим послом колико год будем могао. Ипак, здравље ми је најважније", навео је први играч света.

Колико ће и остати на челу АТП листе за сада није познато, али Надал се не оптерећује тиме. Велики ривал Роџер Федерер тренутно "каска" за њим само 155 бодова на АТП листи, па би могао ускоро да га претекне и постане најстарији играч свих времена који се докопао позиције број један.

То ће умногоме зависити и од Федереровог распореда, који још увек није сигуран да ли ће наступити у Дубаију, турниру који почиње 26. фебруара. Швајцарац је наговестио да би ове недеље могао да преломи.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар