ДК - Зимоњић пред САД: Душан и Ласло могу да изненаде!

Селектор репрезентације Србије Ненад Зимоњић оценио је да су највеће шансе његове екипе у дуелу против САД мечеви у појединачној конкуренцији.  Главно оружје САД - сервис! Шанса Србије - сингл! Селектор Ненад Зимоњић најавио је предстојеће Дејвис куп окршаје српских и америчких тенисера у Нишу.

Тенис 01.02.2018 | 10:30
ДК - Зимоњић пред САД: Душан и Ласло могу да изненаде!
Дејвис куп репрезентација Србије дочекује сусрет против селекције САД са основном амбицијом да од 2. до 4. фебруара пружи све што може.

Ако се укаже шанса за велики тријумф, изабраници Ненада Зимоњића добиће инструкције како да реагују, а селектор дан уочи жреба мисли да су мечеви у синлгу највеће шансе његове екипе у осмини финала.

Без обзира што су по ранг листи Американци фаворити у сингл мечевима, Зимоњић је оценио да ће Душан Лајовић и Ласло Ђере имати шансе да изненаде противника, ко год био преко пута мреже.

"Биће то изузетно тежак задатак и за Лајовића и за Дјереа, али мислим да је ту наша највећа шанса – да се добију мечеви у синглу", рекао је Зимоњић на конференцији за новинаре.

Он је казао да су Американци, што се дубла тиче, апсолутни фаворити.

"Они имају Рајна Харисона који је прошле године освојио Ролан Гарос. Имају и Стива Џонсона који је освојио бронзану медаљу у Рио де Женеиру", истакао је Зимоњић.

Према његовим речима, шљака је најбољи избор за мечеве против америчких тенисера, јер се они на њој најлошије сналазе.

"Њихово главно оружје је сервис, и уколико успете прве две, три лопте да смирите и да поен крене, онда сте у предности", рекао је Зимоњић.

Он је додао да ће Џон Изнер свакако бити незгодан противник за наше играче јер се добро сналази на свакој подлози, а на шљаци је победио Роџера Федерера у Швајцарској.

Зимоњић је поновио да неће играти више за репрезентацију, осим у случају повреде српских тенисера, али таквих "хвала Богу нема".

"Добиће шансу играчи који нису никада били у тиму. То је велика шанса за њих и могу само да пожеле такав деби за репрезентацију".

Жреб за мечеве првог кола Дејвис купа између Србије и САД одржаће се данас.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар