ЕП: Хрватска послије драме "сломила" Белорусију!

Рукометаши Хрватске су победом над Белорусијом (25:23) почели други круг Европског првенства у Загребу.  Замало фијаско Хрвата у Загребу! Хрвати се мучили против Белоруса и једва победили.  Домаћин Европског првенства је још једном био далеко испод свог нивоа, а посебно у органзацији игре и нападу, што је борбени противник умало казнио.

Остали спортови 18.01.2018 | 23:20
ЕП: Хрватска послије драме "сломила" Белорусију!
Белорусија је поражена после неизвесне завршнице у којој није искористила напад за изједначење.

"Коцкасти" су били бољи противник током читавог меча, на полувремену је било 15:12, али се Белоруси нису предавали, смањили су разлику и дошли на корак од ремија.

Наду у нерешен резултат је донео Уладзислав Кулеш на два минута до краја голом за 23:23.

Марко Циндрић је вратио предност Хрватској, да би Марко Копљар после кикса Белоруса постигао последњи гол за 25:23 којим је отклонио дилему око победника меча.

Хрватска је победом над Белорусима за сада изједначена са Норвешком, Шведском и Француском по броју бодова јер све четири селекције имају по четири бода.

У првом мечу дана Србија је поражена од Норвешке 32:27.

Хрватска је неславно завршила прву фазу такмичења на Европском првенству за рукометаше чији је домаћин. Шведска је у Сплиту забележила убедљиву победу, а мало је фалило да их у Загребу изненади Белорусија.

Добра одбрана "каубоја" и врло лоша огранизација напада Белоруса, значили су на крају победу Хрватске 25:23 (15:12).

А, било је драматично…

После нешто лошијег уласка у други део меч, изабраници Лина Червара збили су редове и направили пристојних "плус четири". Последњи пут Хрвати су ту разлику имали у 49. минуту (21:17). А, онда је Белорусија кренула на све или ништа.

Сјајном игром, пре свега у одбрани и са феноменалним Салдатсенком међу стативама, предност домаћина се истопила и на истеку 58. минута на семафору је стајало 23:23. Свесни да им реми односи полуфинале и то у Загребу, Хрвати су морали да постигну гол, како Белорусима не би дозволили напад за победу.

Одговорност је преузео Лука Циндрић, нашао простор кроз стамену и покретљиву одбрану ривала и лопта је била у мрежи.

Белоруси су очајно комбиновали у нападу за изједначење, али су и они наспрам себе имали мотивисане Хрвате, који су по сваку цену желели да избегну фијаско и највећу бламажу хрватског рукомета у последњој деценији. Успели су да се одбране, а Марко Копљар да поготком из контре закључи драму у Арени Загреб, која овом приликом није била пуна.

Лука Степанчић је постигао пет, колико и играч меча Марко Мамић. Андреј Јурјнок је био први стрелац утакмице са шест погодака.

Хрватска је била на корак од велике бруке на старту друге фазе такмичења, пошто је победу над Белорусијом обезбедила тек у последња два минута – 25:23 (15:12).

Домаћин Европског првенства је још једном био далеко испод свог новоа, а посебно у органзацији игре и нападу, што су борбени Белоруси умало казнили.

Хрватска је водила од почетка утакмице, али два и по минута пре краја Кулеш изједначио на 23:23. Што је био први нерешени резултат на утакмици. Ипак, до краја су Циндрић и Копљар ипак обезбедили важну победу домаћину.

Али, ако овако наставе Хрвати неће бити у борби за полуфинале. Поново су као и против Шведске изабраници Лина Червара били безидејни и превише спори у нападу, на шта су их у великој мери натерали и Белоруси. Али, много тога мора да се промени пред окршаје са Норвешком и Француском.

Најефикаснији у победничком тиму био је Лука Степанчић са пет погодака, а толико су код Белорусије дали Кулеш, Покоуски.

ГРУПА И

18. јануар:
Србија - Норвешка 27:32 (17:17)
Хрватска - Белорусија 25:23 (15:12)

20. јануар:
Шведска - Француска 18.15
Хрватска - Норвешка 20.30

22. јануар:
Србија - Француска 18.15
Шведска - Белорусија 20.30

24. децембар
Србија - Белорусија 16.00
Шведска - Норвешка 18.15
Хрватска - Француска 20.30

ТАБЕЛА: Шведска (-1) 4, Хрватска 4, Француска (-1) 4, Норвешка 4, Белорусија 0, Србија 0.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар