Са баражом или без, рукомет БиХ пред гашењем!

Рукометни савез Босне и Херцеговине налази се пред гашењем. Играли бараж или не, утакмице доигравања за Свјетско првенство 2019, РС БиХ неће моћи да организује. Није упитан само бараж, него сва такмичења, укључујући и Премијер лигу.

Остали спортови 18.01.2018 | 23:00
Са баражом или без, рукомет БиХ пред гашењем!
Ситуација у РС БиХ је већ одавно алармантна, а из дана у дан се компликује. Уколико се у наредном периоду не ријеши горући проблем, фамозни ИД број, то ће значити дефинитивни крај за бх. рукомет, пишу "Независне новине".

"ИД број и наш блокирани рачун све кочи, не можемо нигдје. Имамо само обећања, уколико то не ријешимо у скорије вријеме, нећемо ни у бараж", каже генерални секретар РС БиХ Лејла Хаирлаховић, која је на ову функцију стигла у децембру прошле године.

Знала је, каже она, у шта се упушта и какви је проблеми очекују. Проблем око добијања ИД броја већ предуго траје, од онога тренутка када је Министарство финансија Федерације БиХновооснованом савезу, који је наслиједио око три милиона КМ дуга, дало ИД број старог савеза, а Пореска управа ФБиХ одбила захтјев РС БиХ да добије нови ИД број.

"До сада смо некако импровизовали и успјели завршити квалификације, али то више неће моћи. Сви рокови су пробијени, шаљемо ургенцију Влади ФБиХ и Вијећу министара да на било који начин ријеше овај проблем како бисмо имали проходан рачун. Нек неко пресуди на овај или онај начин, јер ово се већ превише одужило. Почетком фебруара ће засједати Извршни одбор, а назнаке у медијима о нашем гашењу врло су извјесне. Нећемо моћи организовати такмичења унутар БиХ, прелазни рок, а камоли већа такмичења као што је бараж", истиче први оперативац РС БиХ.

Генсек РС БиХ је открила да се БиХ налази унутар четири земље које би могле бити домаћини једног ЕХФ купа за рукометашице до 18 година, што би значило и ново формирање женске селекције.

"Одлука о домаћинству ће бити донесена 26. јануара, а на овом купу би учествовало девет репрезентација. Ми смо у формирању женске селекције, али све ће то зависити од добијања ИД броја", закључила је Лејла Хаирлаховић у нади да ће државне институције ипак стати иза Рукометног савеза БиХ и репрезентација и тако спријечити онај најгори могући сценарио.

У канцеларији Савеза још чекају новости из Беча и одлуку Европске рукометне федерације која треба да се очитује о случају "Томислав Нуић", који је бацио у сјану побједу бх. рукометаша над Швајцарском, и донесе одлуку о посљедњем путнику за бараж.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар