''Обрва'' као Хаким, Пеликанси славили у Бостону!

Претходну ноћ у НБА лиги у потпуности је обележио невероватни центар Њу Орлеанс Пеликанса Ентони Дејвис.

Кошарка 17.01.2018 | 14:00
''Обрва'' као Хаким, Пеликанси славили у Бостону!
'Обрва' је у другом узастопном мечу имао преко 45 поена и 15 скокова на свом конту, што је било довољно за славље Пеликанса на гостовању Селтиксима у Бостону после продужетка – 116:113.

Овога пута је за 44 минута у игри забележио 45 поена (16/31 за два, 0/3 за три), 16 ухваћених лопти, по два блока и асистенције, односно једну украдену лопту.

Гости из Луизијане водили су током већег дела сусрета, али је Кајри Ирвинг полагањем на десетак секунди до краја изборио додатних пет минута у Масачусетсу. 

Међутим, Дејвис је наставио у истом ритму Џру Холидеј му је помогао са два везана поготка и Пеликанси су заслужено стигли до тријумфа. 

Управо га је Холидеј најбоље пратио са 23 поена и седам асистенција, Иан Кларк додао је 15 с клупе, док је Демаркус Казинс такође био веома добар са 19 поена, 15 скокова, пет асистенција и три украдене лопте. 

С друге стране, у редовима домаћина најбољи је био 'Унце Дреw' са 27 поена (3/12 за два, 5/12 за три) и седам ухваћених лопти, а Џејлен Браун и Маркус Смарт додали су по 16. 

Истакли су се јошАл Хорфорд са 14 поена, девет скокова и шест додавања, односно Маркус Морис са 12 и Џејсон Тејтум са 10 поена.



Дејвис је постао први играч, после више од две деценије, још од Хакима Олајџувана – који је у две узастопне утакмице имао најмање 45 поена и 15 ухваћених лопти.

Пре само два дана убацио је 48 поена у победи над Њујурок Никсима, такође после продужетка, у Медисон Сквер Гардену, уз 17 скокова, четири украдене и три блокаде.

Последњи меч вечери протекао је у знаку обрачуна Демијана Лиларда и Девина Букера, а на крају су Дејмови Портланд Трејблејзерси успели да поразе Дијеве Финикс Сансе – 118:111.

Лилард је убацио 31 поен (7/11 за два, 4/8 за три), узседам асистенција и пет скокова, док је одличну подршку имао у виду Си-Џеја Мекалума који је забележио четири поена мање и по три ухавећене и украдене лопте.

Двоцифрен учинак имао је и Ал-Фарук Амину са 14 поена и девет скокова, као и Еван Турнер са 12, односно Шабаз Напијер са 11.

Гостима из Аризоне нису помогла ни 43 поена (9/17 за два, 5/12 за три), осам асистенција и шест скокова Букера, кога је на прави начин испратио само резервиста Трој Денијел са 18 поена.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар