Прво одговори, па наставак дијалога

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић рекао је вечерас да неће бити наставка дијалога у Бриселу док Србија не добије одговоре о убиству Оливера Ивановића.

Србија 16.01.2018 | 22:44
Прво одговори, па наставак дијалога
Ðурић је за РТС рекао да информације до којих су дошли наши органи показују да је ријеч "о озбиљној и широкој организацији".

"Из минута у минут добијамо све више информација, све сам више увјерен да ово не потиче из наше земље и сигурно не од Срба са КиМ. Ми не тражимо и не молимо, већ захтијевамо да косовски органи одмах пронађу кривце и приведу их правди", рекао је Ђурић.

Према његовим ријечима, мета је Србија, њена стабилност и будућност.

"Онај који је ово урадио, урадио је најгору ствар за наш народ. Сада је јако важно да они који су одговорни за истрагу, а то су косовске институције, дају одговор и ми тражимо, захтјевамо да се Србији омогући да учествује у истрази, а ми ћемо нашу истрагу водити свакако", истакао је Ђурић.

Он је рекао да се убица Ивановића мора пронаћи и да се мора добити опипљив напредак у истрази.

Оцијенио је да ништа што су косовске институције радиле у претходне двије деценије није довело до заштите Срба.

"Ако не нађу убице, значи да знају ко је убио Ивановица и да то крију. Зато тражимо да учествујемо у истрази, а нашу ћемо свакако спроводити", поновио је директор Канцеларије за КиМ.

Истиче да је "наше да одговоримо окупљањем, сабирањем а не да допустимо да нам подмећу поделе, то би највише желели они који су убили Оливера Ивановића", нагласио је Ђурић.

Ðурић је додао да је убиство Оливера Ивановића прије свега велика трагедија за његову породицу, али и цијели српски народ и додао да је ово најгора ствар која је могла бити урађена Србима на Косову.

Дурић је оцијенио да је у питању "тероризам на дјелу" и одраз немоћи оних који су на КиМ одговорни за безбједност.

Он је додао да један велики дио јавности и међу албанским политичарима а и овдје у Београду нажалост на јако ружан начин све ово коментарише.

Извор: Тањуг

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

попара

16.01.2018 21:51

Он зна да нису то урадили Срби,а мјесецима је хускао Србе против Ивановица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аqуа

16.01.2018 21:53

Ајде Марко не каки. Теби и Звонки је Оливер највисе и сметао. Увијек си био против њега јос си га оптузио да дијели српски народ. Све сте то ви организовали и сад фол залите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Аqуа

16.01.2018 23:10

Кад им је имао сметати кад је био у затвору 3 год. па у куцнном притвору .јос увијек се до данас води поступак за ратни злоцин и он се бранио са слободе.Дали би неком падало на памет да се бави политиком.Да није био уцијењен .

Name

Ацо Србине Ацо Србине

16.01.2018 21:55

Одговоре да даш ти лицно јер си да би се додворио Вуцицу највише пљувао тог несретног цовека називао га издајником и да це продати Србе ако он побједи на Косову.Срам вас било.Сад га као жалите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.01.2018 22:10

Знао сам да це се бас он јавити медју првима. Сад це и Звонко да и он казе како зали и да је забринут и љут.

Name

Пикси

16.01.2018 21:59

Ко је био против Ивановића на изборима? Ко је у коалицији са Харадинајом?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драганче

17.01.2018 10:31

Млад, а већ бездушан!

Name

ПЕТАР

16.01.2018 22:16

ПРОНАЦИЦЕТЕ ВИ ИСТО КАКО СТЕ ПРОНАСЛИ УБИЦУ ЈЕЛЕНЕ МАРЈАНОВИЦ ИЗ БОРЦЕ. А ТОЛИКО СТЕ СЕ КУРЦИЛИ И ЈАВНО ИЗНОСИЛИ ПРЕД ИЗБОРЕ пс. КАО НАВОДНО ЗНАТЕ КОЈЕ УБИЦА. ЛИЦНО ПРЕСЕДНИК ЈЕ ИЗЈАВИО ДА ОН ЗНА КОЈЕ УБИЦА САМО ДОК ПРОДЗУ ИЗБОРИ. И ДАНАС ДАН СЕ НИЈЕ ОТКРИЛО. ТЕСКО ОНОМ КОГА НЕМА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

17.01.2018 01:25

Смраду мали буљави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бајкер

17.01.2018 05:50

Након мира у Букурешту Карадзордзе долази до неслоге међу људством што се одразило и на дјеловање и акције народа. Карађорђе увиђа да је даља борба узалудна и одлучује да 1813. године побјегне у Аустрију, али се 1816. придружио грчком покрету у жељи да настави борбу за протјеривање Турака. Сљедеће године је дошао тајно у Србију како би се са Милошем Обреновићем договорио о заједничкој акцији, али је по Милошевој наредби убијен у ноћи између 13. и 14. српња 1817. године у селу Радовању код Смедерева. Карађорђе је оснивач српске краљевске лозе Карађорђевића.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цццц

17.01.2018 05:52

Стварно си смијесан...сам Оливер је рекао да се боји срба и могуцег убиства од стране срба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срамотно и слично

17.01.2018 08:07

Срам вас било и тебе и твог шефа.До јуче сте упирали прстом на човјека као издајицу,а сад знате све.Знате ко га је убио,знате да нече пронаћи убице,знате и ако их пронађу да то шиптари подваљују,знате да то није из Србије и од Срба са Косова,знате да хоће да дестабилизују Србију и поробе све до Ниша,знате и оно што други незнају,али вас питам да ли је морао овај човјек да буде убијен.Ако Амфилохију и другим треба прекид разговора онда је требало тражити други начин и Тачију онемогучити реализацију нереалних захтјева.Криминалац у Сарајеву уби свата и

ОДГОВОРИТЕ
Name

лупетања

17.01.2018 13:45

Глупи су вам коментари. Вјероватно је он њима сметао, али колико знам сва свакоме нко негдје смета. Погледајте ову насу дрзаву. Нико никоме не скида главу хвала богу сто некоме смета неција политика. Осим мозда изузетак код несретног Ј.Ф. Кенедија. Али се то није десило на Балкану.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неђо.19.Јануар.2018

19.01.2018 14:32

Управу сте,Ђурићу,тражите од,Американаца одговор за убиство,Ивановића јер су унапред најавили немире у,Српској покрајини.Шиптари несмеју ништа урадити док им недозволи,Америка.Америка је наговестила тероризам за,Босну али тосе односи на,Р Српску.

ОДГОВОРИТЕ