Замјена за Доналда је ту, али шта је са осталима?

Много знакова питања поред Звездиних играча и потенцијалних појачања ове зиме.

Фудбал 19.01.2018 | 10:15
Замјена за Доналда је ту, али шта је са осталима?
Зимски прелазни рок увелико траје, поједини фудбалери већ месецима се доводе у везу са Црвеном звездом, а прича се и о одласцима оних којима на лето истичу уговори (Доналд, Канга, Ле Талек и Срнић).

За сада, стигли су Ел Фарду Бен из Олимпијакоса (који је и био дуго најављиван) и Стефан Хајдин из суботичког Спартака (што није било очекивано), док је клуб напустио једино Рикардињо, са којим је споразумно раскинут уговор.

За Дамијена Ле Талека се интересује Башакшехир из Турске, али је његова жеља да се опроба у некој од "Лига петице". МОНДО сазнаје да ће, уколико у наредних десетак дана не буде конкретне понуде из Француске, Шпаније, Немачке, Енглеске или Италије, 27-годишњи Француз прихватити позив клуба из Истанбула.

Гелор Канга је у плановима Спарте из Прага, а ТВ Ареана Спорт наводи да је у Љутице Богдана стигла званична понуда од 1.000.000 евра, тако да се нестрпљиво чека одлука Габонца. Помињало се недавно да није задовољан условима које су му понудили Чеси, али у новонасталој ситуацији, за очекивати је и да га црвено-бели "погурају" мало према излазним вратима.

Славољуб Срнић се већ дуго доводи у везу са клубовима из Немачке и Турске, међутим, 12. јануара је у неформалном разговору изјавио да су му рођенданске жеље везане за резултате Црвене звезде. И ту је питање шта ће бити уколико неко пошаље званичну понуду.

Мичел Доналд је у интервјуу за наш портал недавно признао да постоји контакт са Динамом из Москве, али и да није задовољан понудом, односно, да себе види у Звезди до краја сезоне, а можда и дуже, уколико му клуб коригује плату.

Ако се догоди да поуздани холандски везиста, први странац капитен у историји црвено-белих, ипак, напусти клуб, млади Вељко Николић као "запета пушка" чека своју шансу.

"У првом тиму ми је узор Доналд. Угледам се на његове игре и надам се да ћу га једном заменити", изјавио је Звездин омладинац, који се и ове зиме налази на припремама сениорског тима.

Пред излазним вратима је и Ричмонд Боаћи, за којег се незванично интересује огроман број клубова, међу њима и Челси, али никако да неко и отпочне преговоре са црвено-белима о трансферу.

Што се тиче долазака, више пута је наглашавано да ће они зависити од тога ко напусти клуб.

Бен би требало да надомести одлазак Боаћија, па и Срнића, пошто се фудбалер са Коморских Острва добро сналази и на позицији десног крила. Хајдин је пројектован као конкуренција Милану Родићу уз леву аут линију, пошто је Душан Анђелковић већ на заласку каријере и тешко да ће по завршетку сезоне са њим бити продужен уговор, а младом Алекси Терзићу неопходно је искуство, те ће на позајмицу у Графичар, док Стефан Милошевић није ни у ширим плановима тренера Владана Милојевића.

За место десног крила, које тренутно покривају Славољуб Срнић и Немања Милић, ипак, био је пројектован Милан Јевтовић, али Спортски журнал пише да је и поред његове велике жеље да заигра у црвено-белом дресу са кумом Бранком Јовичићем, овај трансфер доведен у питање, јер ново руководство Анталије тражи од 24-годишњег играча да опрости дугове пре него што добије "чисте папире".

"На чекању" су и потенцијални доласци Мирка Иванића и Немање Милуновића из БАТЕ Борисова, те Данијела Алексића из Сент Галена, Филипа Ђуричића из Сампдорије...

Све ово није изненађујуће када су у питању прелазни рокови. Могуће је да се ситуација преокрене у само једном дану...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар