ЕЛ - Химки мора, Звезда хоће: "Ни први, ни посљедњи...!"

"У оваквом систему ми сигурно нисмо тим који има предност. Против било кога", порука је Душана Алимпијевића пред меч против Московљана.

Кошарка 16.01.2018 | 13:30
ЕЛ - Химки мора, Звезда хоће: "Ни први, ни посљедњи...!"
Кошаркаши Црвене звезде мтс и Химкија у уторак ће "отворити" евролигашку недељу дуплог програма, утакмицом у Пиониру од 19 часова.

Играчи руског тима допутовали су у Београд у понедељак, а међу њима били су и српски интернационалац Стефан Марковић, који није играо против Звезде у Пиониру од Хемофарма и Чарлс Џенкинс, који је три године играо за црвено-беле и у њиховом дресу освојио две титуле АБА лиге, две титуле Суперлиге Србије и три Купа Кораћа.

После недеље у којој су одиграли три утакмице (Будућност, Ефес, Цедевита), играчи Душана Алимпијевића имаће један дан за одмор и припрему утакмице против екипе коју предводи Алексеј Швед.

Тим из Подмосковља није стигао у Београд у добром расположењу, јер за собом има три пораза у последња четири кола Евролиге и не баш идеалну ситуацију у екипи, кажњеној одузимањем 50 одсто јануарске плате јер је управа незадовољна играма и резултатима.

"Надам се да је само лош тренутак", рекао је Марковић у разговору са српским новинарима, а тренер црвено-белих Душан Алимпијевић био је кратак у изјави и више фокусиран како да у једном вечерњем тренингу пренесе играчима све замисли у вези са сутрашњом утакмицом.

"У оваквом систему такмичења Звезда сигурно није та која има предност у односу на ривале, јер су то ипак тимови прављени да трпе овакав ритам и распоред боље од клубова који су у ситуацији као и ми. Неће бити ни први ни последњи тим који је на папиру јачи, а против кога улазимо у меч са жељом да победимо, а нарочито пред нашим навијачима у Пиониру", рекао је Алимпијевић.

Док су његови играчи загревали, тренер црвено-белих рекао је да је очигледно да екипа коју води изгледа другачије него у првом овосезонском дуелу против Химкија.

"Другачије су подељене улоге, дошли смо до много великих победа у Евролиги, које ће додатно донети самопоуздање и надам се да ће навијачи уз препознавање ситуације као против Цедевите поново помоћи да славимо".

Овако изгледа Химки на кратком Алимпијевићевом скенеру.

"То је екипа прављена са много 'јаким' појединцима и великим именима, које предводи један од најбољих нападача у Евролиги, Алексеј Швед. Он има сва права у екипи, велики је потрошач лопти и та потрошња је сврсхисходна јер се резултира поенима. Такође, ту имате феноменалног Стефана Марковића, који годинама уназад игра фантастично. Ту је и Џенкинс, али не би требало заборавити да нема исту улогу, мада ради сјајан посао. Да не набрајам све играче, то је добар, јак састав, за који верујем да је прављен да у овом тренутку има више победа него што има". 

Када је у питању здравствено стање црвено-белих, нема великих новина у односу на Цедевиту. Огњена Добрића поново не би требало очекивати у саставу, док ће остали бити у конкуренцији.

"Добрић је санирао повреду зглоба и проблем је и њему, као и свима, што у овом распореду немамо тренинге у контакту, већ су више тренинзи на којима постављамо тактику 'пешке' или радимо тренинг опоравка или тонизације... Било би погрешно да његов први контакт буде на утакмици. Што се тиче осталих, надам се да до вечерас неће бити ништа промењено у односу на утакмицу против Цедевите"

Као и до сада, без обзира на резултат екипе неће имати превише времена за освртање, јер ће се одмах фокусирати на следеће утакмице, које их очекују већ у четвртак, када ће Звезда гостовати Макабију, док ће Химки дочекати Олимпијакос.

Меч у "Пиониру" биће четврти међусобни ових тимова у Евролиги, а интересантно је да је у сваком претходном побеђивао домаћин.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар