Џенкинс први пут гост у Пиониру: И ја хоћу дрес!

Љубимац навијача Звезде заиграће против црвено-белих на паркету на којем је провео три године. "Кад сам прошао поред свлачионице било је чудно" каже он на тренингу.

Кошарка 16.01.2018 | 14:15
Џенкинс први пут гост у Пиониру: И ја хоћу дрес!
Утакмица Звезда - Химки била је од почетка сезоне једна од оних који су навијачи црвено-белих посебно очекивали. И због чаробњака Алексеја Шведа и због једног од њима најдражих Американаца који су играли за Звезду - Чарлса Џенкинс.

Популарни "Ђенка" у понедељак је у два часа истрчао на тренинг и признао је да се чудно осећа у "Пиониру" у опреми која није црвено-бела.

"Чудан је осећај помало. Прошао сам поред свлачионице екипе и сада сам на гостујућој страни. Свлачионица изгледа исто, само је мало даља од оне у којој сам био последњих неколико година", насмејао се Џенкинс у разговору са српским новинарима.

У "Пиониру" је први пут гост...

"Да, први пут и не знам како ћу се осећати. Тренинг у два, долетање у Београд на утакмицу, све је чудно, али то је само утакмица. Одиграо сам много мечева овде и осећаћу се добро".

Током сезоне је пратио како су његови бивши саиграчи били дочекивани пред Звездином публиком.

"Гледао сам кад се Штимац вратио, кад се Васа вратио, кад се Штимац вратио... Видео сам како су их навијачи поздравили и надам се да ће бити мало гласније када чују моје име".

Обрадовало би га кад би и он добио дрес...

"Да, сада имају најки опрему и хоћу леп најки дрес, да носим кући, да поклоним родитељима..."

Иако је Звезда значајно променила тим током лета, он и даље има пријатеље у свлачионици. И бивше саиграче (Лазић, Дангубић, Добрић) и оне са којима није играо у Београду, као што је Џејмс Фелдин.

"Срећан сам због Џејмса, прошао је кроз много ствари прошле године. Причали смо пре него што је дошао овде и рекао сам му да ће бити у стању да игра као што је и способан. У четвртак нећу моћи да буду ни његов фан, ни пријатељ, после утакмице наш однос ће се вратити на нормалу".

"Биће добро видети их све. Покушаћу да их видим касније, да бисмо се изгрлили и изљубили. Они су рођени са тим такмичарским набојем, који сам добио од њих. Биће добро видети их мало вечерас пре него што заиграмо".

Када се повео разговор о утакмици, Џенкинс се уозбиљио.

"Биће тешко за нас, посебно због начина на који су они играли против Цедевите. Била је то важна утакмица, много навијача, у добром су моменту. Играћемо у Пиониру, овде им је добро, знам како им је, сад сам на супротној страни, очекујем тежак меч 40 минута".

Својом сезоном за сада није задовољан, али се нада да ће ускоро бити бољи.

"Нисам, могу боље, али све је у промени. Знао сам да нећу имати исту улогу као пре, све је у развитку и навикавању на ново", рекао је Џенкинс, док је Алексеј Швед прекидао интервју и позивао га на паркет.

На истом месту, Химки ће у уторак истрчати на меч против Звезде од 19 часова. Та утакмица "отвориће" 18. коло Евролиге.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар