Интервју: "Најбољи играчи Црне Горе НЕ треба да иду у Београд!"

Зоран Савић, бивши кошаркашки репрезентативац а данас менаџер, отворено је говорио о Евролиги, АБА лиги, Новаку Ђоковићу, Луки Дончићу…

Кошарка 16.01.2018 | 23:10
Интервју: "Најбољи играчи Црне Горе НЕ треба да иду у Београд!"
Један од најтрофејнијих играча бивше бивше Југославије сматра да је Евролига одлично такмичење, али да проблем могу да се појаве у скоријој будућности.

“Нови систем је изванредан. Посебно за људе који гледају кошарку. Некада је могло да се догоди да, рецимо, Барселона и Фенербахче не играју по пет година. Сада је то немогуће. Мислим да је следећи корак ка којем иде Евролига да се лига прошири на 18 клубова, као и да се се мечеви играју суботом и недељом. То би био велики проблем за европску кошарку. У Шпанији, ако Барселона или Реал не играју, нико неће да гледа мечеве између две мале екипе понедељком и средом. У Шпанији је спортски викенд ударан, али се играчи оптерећују до крајњих граница. У НБА се играју 82 утакмице, али играчи имају пет и по месеци одмора, а они који играју плеј-оф бар три. У Европи је то немогуће, јер играчи немају времена за опоравак и већ сада имају око 100 утакмица у сезони”, рекао је Савић у интервјуу за подгоричке “Вијести”.

Савић прати И дешавања у АБА лиги.

“Будућност И Црвена звезда ус одиграли изванредну утакмицу. Будућност је направила јак тим ове сезоне и мислим да је уз Звезду главни кандидати за освајање АБА лиге. Причао сам са председником Драганом Боканом. Није логично да најбољи црногорски играчи одлазе у Мегу, Партизан, Звезду, ако може да им се пружи шанса у Будућности. Спорт је најефтинија промоција једне државе. Ја не знам како то људи не схватају. Какву промоцију има Србија у Новаку Ђоковићу. То не може да се плати".

АБА лига је по мишљењу Савића дуго била неоправдано оспоравана.

“Не да је АБА лига добар потез, већ је то једини могући избор у овом тренутку. Да сте ме питали пре десет година - ја бих вам рекао да је то грешка, јер би требало да се развијају домаће лиге. Сада се без АБА лиге не може, а покретења друге АБА лиге је одлична идеја".

"Кокошков је 24 сата у кошарци"

“Игор Кокошков је 24 сата у кошарци, и ту ништа није случајно. Он је одавно у САД, он је пола Американац, али је сасвим упознат са дешавањима. Има је два врхунска играча у екипи Словеније. Играли су извенредно на Европском првенству, борбено, погађали су када је требало, имали су добру атмосферу и по мени су заслужено освојили титулу”, рекао је Савић.

"Дончић је комплетан играч"

“Не изненађује ме Лука Дончић. Живим у Шпанији, виђам га. Он је био доминантан и у млађим категоријама. Није форсирао никад – интелигентан је играч, а нормално дете. У Реалу се то контролише веома добро. Они забрањују играчима док не напуне 18 година да раде интервјуе. Нема га у новинама… На терену је доминантан. Скакачки је добар, игра добро одбрану и напад. По мени има феноменалну могућност да направи добру каријеру у НБА”, тврди Савић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар