Скромни Бјелица у побједи ''Вукова'', Мајами гази!

Мајами гази, Милвоки постигао само 79 поена.  Екипа Мајами Хита налази се у најбољој форми од свих НБА тимова у лиги, што су показали и у мечу са Милвокијем који су добили са 97:79. 'Вукови' убедљиви портив Портланда, скромни Бјелица! Кошаркаши Минесоте Тимбервулвса победили су Портланд Блејзерсе на свом паркету резултатом 120:103, уз скроман учинак Немање Бјелице.

Кошарка 15.01.2018 | 12:00
Скромни Бјелица у побједи ''Вукова'', Мајами гази!
Српски кошаркаш је за 19 минута на паркету постигао пет поена (два од четитри шут из игре, један од два за три), пет скокова, уз једну асистенцију и две изгубљене лопте.

Гости су водили на старту меча, да би домаћини преокренули у другом кварталу и потом рутински дошли до убедљиве победе.

То је био пети тријумф 'Вукова', који су сада четврти на Западу са скором 29-16, док је Портланд осми (22-21). 

Најефикаснији у победничком тиму био је Џими Батлер са 24 поена, уз пет скокова и четири асистенције, а пратили су га Џеф Тиг са 22 поена и осам додавања, Кар-Ентони Таунс са 20 поена и 11 скокова. 

Код Блејзерса се истакао Демијен Лилард са 21 поеном, осам асистенција и шест скокова, док су по 18 поена постигли Пет Конатон и Си Џеј Меколум.



Убедљиву победу остварила је Индијана, која је у гостима убедљиво савладала Финикс са 120:97.

Пејсерси су били доминантни од почетка и већ после прве деонице стекли двоцифрену предност, коју до краја меча нису испуштали.

Дарен Колинс предводио је победнички тим са 19 поена, док је Виктор Оладипо је постигао 17 поена, Кори Џозеф је 16 поена, а хрватски репрезентативац Бојан Богдановић уписао 14 поена.

У пораженом саставу најефикаснији је био Џош Џексон са 21 поеном, а пратио га је Девин Букер са 15, док су Канан и Данијелс додали по 13 поена.

Индијана је седма на Истоку са 23 победе и 20 пораза, док је Финикс на Западу на 11. месту са 16 победа и 28 пораза.

Кошаркаши Њу Орлеанса успели су да после продужетка савладају Њујорк Никсе у гостима - 123: 118 (119:119).

Пеликанси су надокнасили 19 поена минуса из финиша треће четвртине и да дођу до трећег тријумфа у последње четири утакмице.

Најефикаснији у победничком тиму био је Антонио Дејвис са 46 поена, 17 скокова и четири украдене лопте, док се код Никса истакао Кристапс Порзингис са 25 поена, шест скокова и три асистренције.

Мајами гази, Милвоки постигао само 79 поена. Екипа Мајами Хита налази се у најбољој форми од свих НБА тимова у лиги, што су показали и у мечу са Милвокијем који су добили са 97:79.

Изабраници Ерика Сполстре забележили су седму победу заредом, а 15 у 18 утакмица.

Бакси су током целог првог полувремена имали предност на својој страни, међутим пресудна четвртина биће трећа.

Екипа са Флориде је овај период игре добила са 30:16 и тиме практично решила питање победника. 

У последњој деоници су само завршили посао и тиме дошли до 25. тријумфа у сезони. Мајами је четврти на истоку са само једним поразом више од трећег Кливленда. 

Са друге стране, Милвоки се налази у нешто лошијој форми. Налазе се на осмом месту са скором од 22/20. 

Најефикаснији у победничком саставу био је Горан Драгић са 25 поена, док је Вајтајд имао дабл-дабл, 15 поена и 10 скокова. 

Јанис Адетокумбо постигао је 22 поена за Баксе, док је Мидлтон убацио 16, али уз очајан шут из игре 3/16.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар