Тресла би се планета да је ово остварено!

Реалов мегаломански план и 250. 000. 000 евра за Месија 2013. године! Откривена цела стратегија. . .  Потпис у приватном авиону, плата 23. 000. 000 евра, уговор на осам година, бонус од 1. 000. 000 евра за оца. . . !

Фудбал 17.01.2018 | 23:52
Тресла би се планета да је ово остварено!
Нико не може да нам забрани да сањамо, а зна се да машта увек може свашта. Не знамо колико вас је током година замишљало како би изгледало када би се Лионел Меси и Кристијано Роналдо нашли у истом тиму, али верујемо да би то био незапамћени спектакл! 

А Реал Мадрид је 2013. године имао мегаломански план да такав сан постане стварност! 

У дану када се прича о Месијевим новим проблемима са порезом и незаконитим малверзацијама, односно да је платио 12.000.000 евра како би избегао одређене „суперпорезе“, угледни немачки лист Шпигл је у јавност изнео невероватну информацију - Реал је 2013. године био на прагу активирања Месијеве откупне клаузуле од астрономских 250.000.000 евра!

Потписник обе вести, о Месијевим малверзацијама и бомбастичном плану Реала од пре готово пет година, и то под вињетом „ексклузивно“ је управо Шпигл.

Наводно, само неколико месеци пре него што је одлучено да се купи Герет Бејл за тада рекордних 100.000.000 евра, Флорентино Перез је озбиљно размишљао о томе да активира Месијеву тадашњу откупну клаузулу од 250.000.000 евра и учини оно што се, у финансијском смислу и фудбалском смислу, десило четири лета касније са Нејмаром и ПСЖ - направи трансфер који помера све границе ове игре. С тим што би, да се овај трансфер којим случајем десио, имао додатну тежину и вероватно би заувек били промењени сви фудбалски токови.

Како Шпигл тврди, Меси је чак размишљао о томе да пређе у Реал тог лета, пошто је на столу имао невероватне услове - уговор на осам година (до јуна 2021. године), годишњу плату од 23.000.000 евра, плус још милион евра за Месијевог оца Хорхеа, који је наводно лобирао да његов син обуче дрес Краљевског клуба.

Мада Хорхе Меси сада тврди да такве приче уопште нису тачне и да се ради о потпуним лажима, немачки дневник пише да је постојала и цела стратегија како би трансфер био завршен да је клаузула активирана. У ваздуху, током лета приватним авионом, на састанку где би присуствовали Лео, Хорхе, Флорентино Перез, тадашњи спортски директор Реала Мигел Пардезаи низ адвоката Краљевског клуба.

Тешко је из садашњег угла проценити колико ова прича заиста има реалних основа, али тешко да би Шпигл тек тако изашао у јавност са оваквим информацијама, с обзиром на тежину оваквих тврдњи...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар