Упозорење за Партизан: Викторија Плзењ уз раме Ситију!

Чеси, уз лидера Премијер лиге, имају најбољи проценат освојених бодова ове сезоне у националном првенству.

Фудбал 15.01.2018 | 16:00
Упозорење за Партизан: Викторија Плзењ уз раме Ситију!
Викторија Плзењ можда није клуб "јаког" имена, али јасно је да се ради о изузетно озбиљном тиму и да фудбалере Партизана чека тежак посао у шеснаестини финала Лиге Европе.

На опрез, додатно, позива статистичко истраживање које је објавила шпанска "Марка".

Чешки клуб налази се уз раме Манчестер ситију, као најбољи у Европи по процентима освојених бодова ове сезоне у националном првенству.

Са 15 победа у 16 утакмица, Викторија просечно осваја 2,9 бодова по мечу. Исто колико и Манчестер сити, с тим да су "грађани" одиграли чак шест утакмица више - 22.

Водећи тим чешког првенства већ има огромних 14 бодова у односу на најближе пратиоце, Славију Праг и Сигму Оломуц.

Добра ствар за црно-беле је што и Викторија у први меч шеснаестине финала Лиге Европе улази после зимске паузе, тако да је сјајна форма екипе прекинута, а видећемо хоће ли бити настављена. Утакмица у Београду игра се 15. фебруара, док је реванш у Плзењу недељу дана касније.

На листи коју је објавила "Марка", међу водећим европским тимовима по успешности у домаћем шампионату, налази се и Црвена звезда, којој је проценат успешности 82 одсто. Црвено-бели по утакмици освајају 2,6 бодова и налазе се испред Јувентуса, Бајерн Минхена, Атлетико Мадрида... Било би лепо да победнички започну и 2018. годину, пошто ће им први дуел бити против московског ЦСКА, такође у шеснаестини финала Лиге Европе, 13. фебруара у Београду.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар