Премијер лига - Пеп наставља да пише историју!

Менаџер Манчестер Ситија Ђозеп Гвардиола и центарфор Тотенхем Хотспура Хари Кејн проглашени су за најбољег менаџера и играча за децембар у Премијер лиги.

Фудбал 13.01.2018 | 08:15
Премијер лига - Пеп наставља да пише историју!
Гвардиоли је споменуто призање четврто узастопно у сезони, што никоме пре њега није пошло за руком, у којој његова екипа има 15 бодова предности у односу на првог пратиоца Манчестер Јунајтед, и 20 победа у 22 лигашке утакмице, уз два ремија.

Манчестер сити крупним корацима граби ка титули, а Пеп Гвардиола ка историји.

"Грађани" после 22 утакмице домаћег првенства и даље немају пораз, само два пута одиграли су нерешено, постигли убедљиво највише голова (64), а примили свега 13. Једино у случају чуда епских размера, шампионски пехар у маму неће завршити на "Етихаду".

Јасно је да највеће заслуге за то има сјајни Пеп Гвардиола, а потврда његовог одличног рада стигла је у виду новог признања за тренера месеца у Премијер лиги - укупно петог у каријери, а четвртог узастопно, по чему је постао једини у историји Премијер лиге.

Гвардиола је први пут проглашен за најбољег у фебруару 2017, затим је уследила дуга пауза, а онда је заређао са признањима за септембар, октобар, новембар и децембар.

Иако је јединствен због освојеног "покера", укупно гледајући, Каталонац је и даље далеко од најбољих.

Највише оваквих признања има Алекс Фергусон, чак 27! Арсен Венгер је 15 пута био најбољи тренер месеца, Дејвид Мојес 10, Мартин О'Нил и Хари Реднап по осам...

Голгетер 'Певаца' Хари Кејн је у децембру постигао осам голова од укупно 26 у досадашњем делу сезоне, а у финишу месеца постигао је хет-трик на утакмицама против Барнлија и Саутемптона.

Кејн је са 39 голова у 2017. години срушио и 22 године стар рекорд Алана Ширера претекавши га за три поготка.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар