АО - квалификације: Петровић шокирао искусног Мауа!

Петровић изненадио и избацио искусног Француза! Српски тенисер Данило Петровић пласирао се у полуфинале квалфикација за Аустралијан опен, пошто је у два сета победио фаворизованог Николу Мауа – 7:6, 6:3.  Половичан учинак Срба у квалификацијама.  Двојица од четворице српских тенисера прошли су прво коло квалификација за Аустралијан Опен.

Тенис 10.01.2018 | 11:45
АО - квалификације: Петровић шокирао искусног Мауа!
Петровић, који има 25 година, у каријери није имао веће резултате, а овим резултатом направио је велики подвиг.

Српски играч, тренутно 255. играч планете, могао је у првом сету да дође лашке до вођства, пошто је у два наврата има предност брејка.

Чак је и сервирао на резултату 5:4 за сет, али је Мау успео да врати брејк и потом се ушло у тај-брејк. Петровић је тамо био бољи и славио са 7:4. У другом сету био му је довољан један брејк како меч привео крају, 7:6, 6:4. 

Пеђа Крстин отишао је његовим путем јер је био бољи од Чеха Адама Павласека после лавовске борбе која је трајала два сата - 3:6, 6:3, 7:6 (7:3).

Противник Петровића у наредном колу биће Денис Новак из Аустрије, а Крстин ће играти против Француза Квентина Хајлса.

Србија је имала још два представника у квалификацијама за први гренд слем турнир у сезони, али су Миомир Кецмановић и Никола Милојевић претрпели поразе у првој рунди.

Милојевића је победио Италијан Стефано Траваља (6:4, 6:7, 6:4), док је од Кецмановића бољи био Хрват Виктор Галовић, такође, после три сета (4:6, 7:6, 6:4).

Пласман у главни жреб избориће 16 тенисера који остваре три боде у квалификацијама.

Аустралијан Опен стартује 15. јануара у Мелбурну, а титулу брани Роџер Федерер.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар