Џикић: Тројке 70%! Невјероватно, али је тако!

Џикић: Људи, они су много добар тим! "Шта сам рекао екипи после прве четвртине? Није за телевизију", рекао тренер Будућности после победе у дербију против Звезде.

Кошарка 09.01.2018 | 09:15
Џикић: Тројке 70%! Невјероватно, али је тако!
Будућност је сачувала перфектан учинак у хали "Морача" у АБА лиги и другом победом против Црвене звезде мтс дошла у најбољу позицију уочи завршнице лигашког дела сезоне.

Екипа Александра Џикића одиграла је изузетно прецизно, постигла 16 тројки против Београђана и шутевима са дистанце Николе Ивановића и Данила Николића и дошла у ипак недостижну предност пред финиш.

После утакмице, конферансије је отворио конференцију речима да је "побеђена стара муштерија", а Џикић је одговорио: "Није то баш тако...".

"Да вам кажем, наш противник је шампион АБА и у односу на састав и новац који су уложили играју одлично у Евролиги и имају неке победе на које људи нису рачунали, а они су их направили. Пред ову утакмицу били су у сјајној серији, а ми имамо много тежак јануар и због гостовања, квалитета противника, отворили смо га са Кубањом, Цедевитом, Тренто, па опет Цедевита... Важно је с те стране због самопоуздања и због наших тренинга, који су добри. Шутирали смо тројке 70 одсто, а на неким смо их промашивали и потпуно отворене па је било коментара како је противник играо изванредну одбрану", почео је Џикић и подвукао црту:

"Углавном, победили смо и то је најважније, идемо даље, сутра путујемо".

Упитан да ли је могао да претпостави да ће дерби бити шутерски меч, Џикић је одговорио контрапитањем:

"То ти се свиђа или ти се не свиђа? Као што рекох, убацили смо 70 одсто тројки, убацили су и они преко руке, кад убацујеш тројке онда је висок резултат. Није баш да нисмо и ми и они запињали у одбрани. Нека узму људи да прегледају утакмицу, да виде да је било 'маса дуела', како ви кажете овде... Људи, они су много добар тим. Кад изађу Антић и Бјелица не знаш кога да чуваш. Обојица играју 'поп', имају 'пикенрол' играче, један је продоран, други уби шутем, Фелдин. Пера је отворио утакмицу са три од три. Стварно су квалитетни и немам дилему око тога уопште. Да ти кажем, више волим што сам победио на велики резултат него да сам изгубио на мали".

Како је променио ритам после 27 примљених поена у првој четвртини?

"Није за телевизију. Поступио сам педагошки", додао је Џикић, чији ће тим 10. јануара гостовати Цедевити, у утакмици Топ 16 фазе Еврокупа.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар