Припреме за АО - Надал потврдио учешће у Кујонгу!

Шпански тенисер Рафаел Надал потврдио је учешће на егзибиционом турниру у Кујонгу.  Надал и Ђоковић на заједничком тесту.  Шпанац је одлучио да учествује на егзибицији Кујонг класик и спреми се за Аустралијан Опен. "Сви ће само гледати у Новакову руку и Рафину ногу", поручио је Пет Кеш.

Тенис 08.01.2018 | 15:15
Припреме за АО - Надал потврдио учешће у Кујонгу!
На турниру ће учествовати и српски тенисер Новак Ђоковић, а то ће бити припрема за Аустралијан Опен.

Иако је постојала сумња да ће 'Бик са Маљорке' због отказивања учешћа у Абу Дабију и Бризбејну, да откаже и овај турнир у недељу је стигла и званична потврда.

"Рафи су потребни мечеви и наравно да смо му изашли у сусрет. Промене распореда због Новака и Рафе представљају оно што Кујонг суштински и представља, јер желимо да помогнемо играчима да се спреме за Аустралиан Опен", рекао је директор Кујонг Класика Питер Џонсон.

Новак Ђоковић и Рафаел Надал ће се наћи један наспрам другог пре почетка Аустралијан Опена.

Шпанац је у последњем тренутку одлучио да се пријави за егзибициони турнир Кујонг класик, на којем је Србин још раније потврдио учешће.

"Пријава Новака и Рафе утиче на промену нашег распореда, али то није чудно за наш турнир. Ми ћемо им изаћи у сусрет, јер желимо да им помогнемо да се спреме за Аустралијан Опен", изјавио је Питер Џонсон, директор турнира који ће се одржати од 9. до 12. јануара.

За Ђоковића и Надала први турнир у сезони неће само бити загревање за гренд слем, већ и тест колико су њихове повреде залечене.

Српски тенисер је због проблема са лактом и паузе од готово шест месеци, пред Нову годину отказао наступ у Абу Дабију и Дохи због болова које је осетио, док је први рекет света пропустио наступ у Уједињеним Арапаским Емиратима и Бризбејну због проблема са коленом.

У 30. издању Кујонга, који се одржава у Мелбурну, наступаће и двоструки победник Давид Гофан, Хрват Марин Чилић, пети играч света Доминик Тим из Аустрије, Кевин Андерсон, Ришар Гаске и Шпанац Пабло Карењо Буста.

Надалов први ривал биће Ришар Гаске, док ће Новак прво одмерити снаге са Домиником Тимом.

"Сви ће само гледати у Новакову руку и Рафину ногу", поручио је Пет Кеш, бивши освајач Аустралијан Опена.

"Биће то занимљива тениска недеља. Обојица су одрадили добре припреме за нову сезону, али су и доживели пехове. То што су стигли готово непосредно пред Аустралијан Опен у Мелбурн може бити забрињавајуће. Они морају бити потпуно спремни за нову сезону, јер у супротном то би могло да утиче на њих", поручио је Кеш, амбасадор турнира Кујонг класик.

На егзибиционом турниру у Кујонгу, који се игра од 10. до 12. јануара наступиће и Марин Чилић Давид Гофан и Пабло Карењо Буста, Доминик Тим.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар