Најава - Куп: Јуве много воли градски дерби!

Торину императив Европа, али питање је колико је то реално у овом тренутку.

Фудбал 03.01.2018 | 19:00
Најава - Куп: Јуве много воли градски дерби!
Ствари полако долазе на своје када је у питању Јувентус и напад на трофеје ове сезоне.

У првенству је још само Наполи испред Старе даме, а у четвртфиналу националног купа навијаче црно-белих очекује посластица и то већ трећег дана јануара у новој години. Наиме, тада ће од 20.45 Јувентус и Торино одиграти Дерби дела Моле, а улогу домаћина преузећи актуелни освајач дупле круне. Победник ће укрстити копља са Аталантом која је у уторак била боља од Наполија. 

Јувентус је у последње време у бољој форми од екипе Синише Михајловића, мада је Торино све само не екипа коју неко може да потцени. Традиција и улога фаворита свакако су на страни Јувентуса који је од 1999. године до данас изгубио само један такмичарски меч од градског ривала. Ове сезоне Јувентус и Торино су већ одиграли првенствени Дерби дела Моле на стадиону Старе дама и домаћин је био убедљив са 4:0. Једина два пораза на свом терену ове сезоне Стара дама је доживела од истог клуба – Лација, у Суперкупу и првенству Италије. На гол Јувентуса ће и овога пута Војчех Шченсни, док је дилема да ли ће уз десну аут-линију заиграти Штефан Лихтштајнер или Стефано Стураро.Штоперски тандем чиниће Данијеле Ругани и Андреа Барзаљи, а на месту левог бека заиграће Квадво Асамоа.

С друге стране, Торино није поражен на претходних пет гостовања на свим такмичењима, а у осмини финала је направио изненађење тријумфом над Ромом на Олимпику када се истакао млади српски голман Вања Милинковић Савић који је одбранио пенал Едину Џеку. Биковима не иде најсјајније у првенству и сигурно ће учинити све да преко купа потраже излаз у Европу, што је председник Гранате Урбано Каиро поставио као циљ пред ову сезону. Наравно, неће Торину бити нимало лако... Михајловић може да рачуна на Данијелеа Баселија, док ће Мбаје Нијанг играти лажну деветку.

Пројектовани састави:

Јувентус (4-3-2-1): Шченсни - Лихтштајнер, Ругани, Барзаљи, Асамоа - Маркизио, Пјанић, Матуиди - Дибала, Даглас Коста - Игуаин.

Торино (4-3-3): Сигиру - Де Силвестри, Морети, Н'Кулу, Молинаро - Ринкон, Валдифјори, Басели - Фалке, Нијанг, Беренгер. 

Четвртфинале Купа Италије:

Уторак (26. децембар)

Лацио - Фјорентина 1:0 (1:0)
/Лулић 5/

Среда (27. децембар)

Милан - Интер 1:0 (0:0, 0:0)
/Кутроне 104/

Уторак, 2. јануар:

Наполи - Аталанта 1:2 (0:0)
/Мертенс 85 - Кастањ 50, Гомез 81/ 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар