Видео - НОВИ СНИМАК ХУЛИГАНА: "Одакле сте, бре, ви?!"

Загребачки "Јутарњи лист" објавио нови снимак пребијених хулигана на "вечитом дербију". Снимак је очигледно полицијски.

Фудбал 03.01.2018 | 21:45
Видео - НОВИ СНИМАК ХУЛИГАНА: "Одакле сте, бре, ви?!"
Док се чека крај истражног поступка о бруталној тучи на "вечитом дербију" одиграном средином децембра, појавио се нови снимак пребијених хулигана, који су учествовали у сукобима на јужној трибини стадиона Партизана.

На снимку који је објавио загребачки "Јутарњи лист", а који је, врло вероватно, полицијски, чује се како неко пита пребијене хулигане одакле су.

"Који сте, бре, ви? Одакле си ти легендо?", чује се мушки глас који пита момка крвавог лица.

Одговор: "Из Карловаца".

"Шта сте ви, 'цигани' (навијачи Црвене звезде)?", чује се ново питање и констатација: "Ма, довео их неко".

Потом се чује: "Ма, Гробари смо".

На снимку се чује и како један од пребијених јауче од болова.



Позадина бруталног сукоба на јужној трибини стадиона Партизана и даље је нејасна. Једна од верзија је да су се фракције Гробара потукле зарад превласти на трибини и моћи која се тиме добија. Оно што је у целој причи највећа мистерија је - шта је радила група Хрвата на трибини и ко их је ангажовао и послао?

Више јавно тужилаштво у Београду води истражни поступак против шесторице Хрвата који су учествовали у великој тучи. Према разним непровереним и незваничним информацијама, они су били унајмљени (не зна се још ко их је "рентирао") да учествују у тучи.

Пред правосудним органима они се бране ћутањем. Супруга једног од ухапшених Хрвата негирала је сазнања београдских медија да су сви они "добили по 10.000 евра" да учествују у целом овом догађају, устврдивши да је њен муж у Београд ишао "туристички".

Али, на разним снимцима са дербија, односно са јужне трибине, јасно се види да је у тучи учествовало више десетина људи.

Поједини медији су дан касније објавили незванична сазнања да су у цео хаос биле укључене и поједине "инострасне обавештајне службе".

"Све индиције говоре да није реч само о сукобу навијачких фракција и да су поједине групе хулигана употребљене као оруђе страних обавештајаца, који су од почетка године значајно појачали присуство у нашој земљи. Неко је очигледно имао намеру да се нереди са стадиона прелију и на улице Београда и да се на тај начин наруши безбедност и стабилност не само главног града. Уосталом, ружне слике са стадиона Партизана већ су обишле свет, тако да је укаљано лице не само српског фудбала већ и наше државе", цитирале су "Вечерње новости" своје неименоване изворе.

"Хрватска није имала никакве захтеве тим поводом према Србији, осим "молбе да се достави обавештење у којој фази поступка се налази конкретан случај", пренео је "Јутарњи лист".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар