Водовод подигао тензије у Љубињу

Више стотина грађана Љубиња синоћ је на скупу у спортској дворани од начелника и одборника у локалној Скупштини добили одговор ко је крив за нефункционисање те општине. Повод за окупљање грађана била је смјена Надзорног одбора Водовода, а становнци Љубиња тврде да је протекла година прва након више од 20 да нису имали ниједану замјерку на рад тог предузећа.

 

 

Република Српска 03.01.2018 | 09:24
Водовод подигао тензије у Љубињу
Како је јавио дописник БН телевизије, представаници седам од осам љубинских мјесних зајдница одржали су јавну дебату на којој су били и локални функционери од којих су тражили одговоре на питања због чега је на посљедњој сједници локалне скупштине, одржане крејем прошле године смјењен Надзорни одбор Водовода и зашто није усвојен буџет за ову годину.

Тражили су и одговор ко је крив за застој свих најваљених пројеката у тој општини. 

Седам мјесних зајдница од укупно осам су сагласни у захтјеву да више неће дозволити да општине не напредају због појединаца и траже да се хитно одржи сједница Скупштине општине Љубинеј и да се стсви ван снаге одлука о смјени Надзорног одбора, као И именовање нових чланова у руководне структуре Вововода.

Овом скупу нису се одазвали одборници ДНС-а, и  СНСД-а, Снаге Херцеговине и ПДП-а који су подржали смјену у Водоводу, али не и нацрт буџета за ову годину.

Захтјев за смјену у љубинском Водоводу  проузроковао је политичку кризу у овом граду због чега се и распала скупштинска већина. ДНС-ов начелник остао је без подршке своја четири одборника, СНСД-ов предсјдник скупштине Перса Климента је напустила ту странку и отишла у независне одборнике.

Начелник Дарко Крунић (ДНС) каже да са полагањем рачуна грађанима нема никавих проблема. "Нека се они који се нису појаваили на овом скупу грађана запитају у чијем интересу раде", казао је Крунић, додајући да он као начелник општине је спреман да разговара са свима и да одговара на питања грађана.

Пет одборника СДС-а и један СП-а сматрају да је политичка криза проузрокавана само због интереса појединаца .

(БН телевизија)
(Фото: Моја Хервеговина)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

хммммм

03.01.2018 08:38

Породица Круљ,њих четверо у четри партије куку Љубињу са њима неспособњаковићима...

ОДГОВОРИТЕ