Вори: Србија к'о Србија, немогуће побјећи од емоција!

Игор Вори, најстарији репрезентативац Хрватске у рукомету, говорио је за "Јутарњи. хр" о предстојећем Европском првенству које се одржава у њиховој земљи.

Остали спортови 05.01.2018 | 12:30
Вори: Србија к'о Србија, немогуће побјећи од емоција!
Хрватска ће први меч на шампионату одиграти против селекције Србије, а сусрет је на програму 12. јанаура.

Вори, у своје време најбољи пивот на свету, каже пред Србију да је немогуће побећи од емоција, али и да Хрватска мора да размишља да је ово утакмица као и свака друга.

"Немогуће је побећи од емоција, али из дана у дан размишљам на начин да је то утакмица као и свака друга, уз ту разлику да је реч о почетном сусрету на турниру па ћемо сви једва чекати да почне", рекао је Вори за "Јутарњи.хр".

Он додаје да неће бити лако и да се не смеју препустити емоцијама.

"Неће бити лако, никад није лако. Неретко се сетим 2009. године кад смо на старту играли против Јужне Кореје. Сви смо уочи сусрета говорили да су Корејци добри, али да ипак нису на нашем нивоу па смо се на паркету мучили до минут-два пре краја. Не смемо да се препустимо емоцијама, не смемо подлећи еуфорији, која ће сигурно преплавити Спаладиум Арену. А Србија к’о Србија, за мене је то исто као да играмо против Исланда или Шведске! И само тако морамо размишљати, идемо корак по корак. Како воли да каже Червар, Србија је прва, висока степеница, па онда следи још виша, Исланд, па још, још виша, Шведска...", каже Вори.

Србија се налази у групи "смрти" са Исландом, Шведском и Хрватском. Први меч играмо са домаћином (12.1), потом два дана касније са Шведском, а последњи у групи играмо са Исландом 16. јанаура.

Даље пролазе најбоље три селекције, потом се стварају две групе од по шест селекција, најбоље две из сваке пролазе у полуфинале, а потом следе и финале, као и утакмица за треће место.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

карабаја

05.01.2018 11:36

Боље да се повуку, измисле нешто типа да им је пукла патика и не оду у Хрватску.

ОДГОВОРИТЕ