ЕП - Ђорђић: Да избацимо из главе да свако игра за себе!

Српски рукометаш Петар Ђорђић очекује много од Европског првенства, али наглашава највећи проблем "Орлова", који може бити и најјачи адут.

Остали спортови 04.01.2018 | 18:30
ЕП - Ђорђић: Да избацимо из главе да свако игра за себе!
Србија ће на ЕП у Хрватској од 12. јануара играти у Групи А са домаћином, Шведском и Исландом, а три тима ће проћи у нокаут фазу.

"Имамо веома добру репрезентацију. Надам се да ћемо отићи здрави за Сплит, па да видимо. Србија је увек имала одличан појединачни квалитет. Код нас је највећи проблем направити тим. Да избацимо из главе да свако игра за себе, да схватимо да је ово репрезентација и да није битно ко је колико голова дао, већ је најбитније да се радујемо сви заједно на крају. Ако у томе успемо, ако се будемо борили један за другога, можемо далеко", рекао је Ђорђић за портал "Балкан хандбалл".

Шта могу "Орлови" у Сплиту видећемо већ у првом колу, против Хрватске.

"Обожавам да играм пред пуним дворанама. За такву утакмицу се живи. Та утакмица ће се памтити. Верујем да ће на терену бити све фер, јер смо пре свега, сви ми велики пријатељи по клубовима где играмо. Ван терена националност нам није важна. Не могу дочекати тај 12. јануар", каже српски рукометаш.

Ништа лакше неће бити у дуелима са скандинавским селекцијама.

"Чекају нас три јако добре репрезентације. Све три имају различити стил рукомета. Хрвати играју слично као и ми. Швеђани, по мом мишљењу, су један од фаворита за медаљу, ако не и више. Могу далеко. Баш сам причао са њима, интересовало ме у чему је тајна. Онда сазнаш да тренирају брз пас са осам година, по сат времена на тренингу. Од малена брза лопта, шут. Исланд има падове, али је јако добар. Не знам колико смо само пута играли против њих. Сва три противника могу конкурисати за медаљу. На самом врху не видим Данце и Немце. Увек кажем Француска, а ту је и Норвешка", сматра Ђорђић.

Француска, наравно, због Николе Карабатића.

"Он је за мене најбољи играч ког сам гледао. Не знам да ли ће икад ико имати све што он има. Снага, брзина, карактер. Невероватан је. Мени је тешко за било кога да кажем да је Карабатићев наследник. Карабатић је све, обрана, напад, снага, одлука, лидер, шут. По мом мишљењу, нисам био рођен за раније генерације, али у ово моје доба, Карабатић је убедљиво најбољи, па три места иза њега нико, па тек онда други", закључио је српски рукометаш.

Петар Ђорђић је леви бек (197цм, 102кг) рођен у Шапцу 1990. године, али је целу каријеру провео у иностранству. Кренуо је у Вецлару, потом у два наврата наступао за Фленсбург, две године је провео у Хамбургу, а од 2017. игра за Мешков Брест.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар