ЕП: Селектор Хрватске има рецепт за Србију!

Селектор рукометаша Хрватске Лино Червар истакао је спој емоција и тактике као кључни фактор дуела са Србијом на предстојећем Европском првенству.

Остали спортови 04.01.2018 | 19:30
ЕП: Селектор Хрватске има рецепт за Србију!
Две селекције састаће се у Сплиту на отварању турнира 12. јануара (20:30х).

"Емоције су сјајне кад их контролишете. Не смем дозволити да нас емоције однесу на погрешан пут, морам радити на томе да играчи не поклекну пред тим стресом, притиском и одговорношћу. Врло добро знам шта наши људи желе, али ми пре свега морамо размишљати о својој игри јер игра доноси резултат. Публика ће исказати жељу и носити нас громким навијањем, а ми морамо узвратити играјући добар рукомет. Онда ће нам та симбиоза свима донети радост", истиче Червар рецепт за Србију.

Главни адут Хрватске на ЕП би требало да буде одбрана.

"Та одбрана не сме бити дефанзивна и блокерска, него проактивна. Дакле, од својих играча ћу тражити да они иницирају промене, а не да чекају шта ће урадити противник па да онда реагују јер онда је обично касно. Ми морамо иницирати промене у супарничком нападу, морамо напасти, бити агресивни, играти дубоко, удаљити проблеме од својг гола. Биће то агресивна 5-1 одбрана, а кад се повучемо у 6-0 зону и то ће изгледати агресивније него што се та одбрана обично игра. Потом, радимо и на дубокој, кошаркашкој обрани, рецимо да ће то бити 3-3 обрана, којом ћемо у пакленој атмосфери, у вулканском гротлу које ће стварати наши навијачи, тражити промену ритма. Биће то наш план Б. Биће свега, Хрватска ће бити разноврснија као никад досад", каже Червар.

Преостали тимови у Групи А су Шведска и Исланд. Даље ће проћи три најбоље селекције.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар