Стефан Вујић: И Србе и Хрвате једино спорт радује

Рођени Ријечанин и рукометни репрезентативац Србије Стефан Вујић каже да данас нажалост у Србији и Хрватској једино спорт весели људе у одређеним моментима.

Остали спортови 05.01.2018 | 15:30
Стефан Вујић: И Србе и Хрвате једино спорт радује
Средњег бека Стеауе је у репрезентацију позвао селектор Јовица Цветковић, а Вујић каже да је до Европског првенства у Хрватској остало мало времена, а много рада.

Од 12. до 16. јануара Србија игра у групи А са Хрватском, Исландом и Шведском.

"Европско првенство стиже у неко незгодно време где после неких клупских обавеза и полусезона окупи се репрезентација и у мало времена се проба направити што више посла. Тако да како је свима, тако је и нама. Мало одмора, пуно рада и доста утакмица. Пробаћемо да идеје са тренинга да пласирамо на терен", каже Вујић за Б92. 

Као главни адут Србије наводи заједништво које влада међу играчима. 

"Добре ствари? Има их много мада мислим да је најбоља ствар та нека 'клапа', то неко заједништво где нема одвајања и неких група. Кафе се пију заједно, шетње се раде заједно, хомогено је доста и то је најбитније ако се тежи резултату. Играчки квалитети - мноштво добрих индивидуалаца које треба наравно уклопити у један систем рада који нема везе са клубовима. Селектор је рекао пре тренинга 'све што сте радили у клубовима заборавите, ово је репрезентација и нови начин игре, што пре се уклопите", објашњава наш саговорник. 

Верује да се могу урадити велике ствари иако је времена мало и поред тога што се рецимо први противник у групи на ЕП, екипа Хрватске окупила због припрема нешто раније од Србије. 

"Они су се окупили већ 19. децембра и кренули са радом, вероватно су имали могућности за то. Притисак је на свима, шампионат је отворен нема лаких утакмица ни противника, тако да нема аутсајдера. Свако има квалитет да направи нешто велико, питање је форме па не бих искључивао Србију из планова за велике ствари. Идемо без оптерећења па да видимо шта можемо", кажа Вујић. 

Србија и Хрватска играле су у полуфиналу континенталног шампионата 2012. године у Београду. Дарко Станић је тада и дефинитивно постао "министар одбран", Србија је победила 26:22, а Вујић открива где је тада био... "Да, био сам кући и гледао утакмицу",али и да је навијао за – спорт. 

"Ја сам увек отворен по том питању, увек навијам за спорт, у спорт не бих мешао неке ствари које немају везе са спортом. И у Србији и у Хрватској је нажалост таква ситуација да је једино спорт остао да весели људе на одређене моменте па нека тако и буде", истакао је Вујић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар