Видео: Смијешна 2017. година у свијету фудбала...

Голманова непостојећа лопта, Санчесов невидљиви саиграч, пљачкаш Роман Бурки, романтични Анћелоти и Мурињова банана. . .  Шта нас је највише насмејало у протеклих 365 дана?

Фудбал 31.12.2017 | 19:00
Видео: Смијешна 2017. година у свијету фудбала...
Новац, огромна улагања и велики профит учинили су фудбал строгим бизнисом, у којем влада закон јачег или финансијски моћнијег. Али, постоје момент који нас с времена на време подсете на то да су управо ти играчи, који су плаћени на стотине милиона евра, ипак људи од крви и меса, а фудбал игра која пре свега служи да задовољи и орасположи њену верну публику.

Сами спортисти су често и творци разноразних комичних ситуација, углавном несмотрених, а ми смо се потрудили да вам издвојимо оне најсмешније и назанимљивије које су се догодиле у овој години, уз веру да ћете се насмејати баш као што смо то и ми учинили.

ГОЛМАНЕ, ГДЕ ТИ ЈЕ ЛОПТА?!

Ситуација која нас је можда и највише насмејала догодила се пред сам крај године. Њен творац био је голман Мајца Робин Центнер, који је на утакмици са Менхенгладбахом направио умало фаталну грешку приликом покушаја да дода лопту својим саиграчима.

Наиме, он је у потпуности изгубио перцепцију где му се налази лопта, која је у међувремену кренула ка голу, а то је схватио тек када је покушао да шутне тачку за извођење једанаестераца. Срећом по њега, на време се опасуљио, па је ипак успео да је сустигне пре него што је ушла у гол, али је недељама био предмет збијања шала по друштвеним мрежама.



ПЉАЧКАШ ЛОПТИ, РОМАН БУРКИ

Готово сваки голман на свету има неки необичан ритуал пре утакмица, али чувар мреже Борусије из Дортмунда Роман Бурки има један који изазива чуђење осталих актера фудбалске представе. Пред сваки меч, у тренутку док се одређују почетне стране, Буркиприлази и “краде” лопту. То често делује прилично комично и део је сваке утакмице када се голман Милионера налази у стартној постави.



РЕНАТО САНЧЕС И НЕВИДЉИВИ САИГРАЧ

Суперталентовани португалски везиста је за кратко време од вундеркинда Бенфике и новог младог фудбалског чуда стигао до листе најсмешнијих догађаја и највећих промашаја 2017. године. Није да се не ради о ситуацији која се догоди готово сваком играчу на свету, али донекле описује и у каквом се стању Санчен налази након што је од доласка у Бајерн ипак морао да потражи срећу на позајмици у енглеском Свонсију. Његова реакција из утакмице са Челсијем, у којој је изгубио орјентацију и додао лопту у рекламе, с апсолутно оправданим разлогом заузима високу позицију на овој комичној листи.



АНЋЕЛОТИЈЕВ РОМАНТИЧНИ ПОЉУБАЦ

Карло Анћелоти је у овој години доживео да му свлачионица први пут у тренерској каријери окрене леђа, а један од наговештаја такве ситуације била је и комична ситуација из дербија са Борусијом из Дортмунда. Италијан је тада при резултату 4:1 из игре извео Франка Роберија, што француском асу није одговарало па је жестоко одбрусио трофејном шефу струке. Многи тренери би реаговали љутито и остали без такта, али је Дон Карло још једном показао какав је господин. У том тренутку је непристојног Риберија искрено загрлио и пољубио у образ, што је измамило осмехе свима, па и бесном Французу.



ОТКАЗ ЗБОГ УКУСНЕ ПИТЕ

Свашта се догађало током претходних 365 дана, па и то да голман једног фудбалског тима добије отказ јер је током утакмице јео питу на клупи за резервне играче. У питању је сада већ добро познати Вејн Шо, тадашњи чувар мреже енглеског Сатона, који је тај “инцидент” направио у утакмици ФА купа против Арсенала. Ипак, без обзира на то што је остао без посла, ветеран је убрзо добио пословне понуде од бројних произвођача пита на Острву да постање њихов конзумент, јер то чини са великом слашћу.



ДОЂИ, ДА ТИ ЧИКА МУРИЈО ДА БАНАНУ

Од играча које води Жозе Мурињо ове године се могло очекивати све само не да заиграју лепршав и атрактван фудбал. Ипак, Португалац не бира начине на који ће од својих играча извући максимум на терену, па је тако било и у случају Маркоса Роха на мечу са Ростовом у осмини финала Лиги Европе прошле сезоне. Аргентинац је 20 минута пре краја утакмице очигледно остао без енергије па је уследила експресна, али комична реакција клупе Јунајтеда. Мурињо је банану додао резервисти Јангу, а овај убрзо пронашао Роха, све то су наравно забележиле камере.



КАД КОНТЕУ ПАДНЕ ШЕЋЕР

Менаџер Челсија Антонио Конте увек изазива пажњу јавности својим специфичним понашањем, али овога пута не због тога јер је скакао у публику или се драо на судије или противничке тренере, већ због тога што је на конференцији за штампу пробао торту коју је јео један енглески новинар. Италијан је био врло расположен након убедљивог славља над Лестером прошлог јануара, па је након утакмице угледао новинара као једе парче торте, питао га је да ли може мало да проба, после чега је и добио један залогај, а онда је поручио како ништа није јео и како је гладан. Наравно, комплетна сцена је била изузетно симпатична.



ДОНАТИЈЕВО ГАШЕЊЕ ПОЖАРА

Једну од несхватљивих реакција током ове године имао је и дефанзивац Мајнца ЂулиоДонати. Све се догодило на утакмици са Инголштатом. Док је тренер Мартин Шмит Италијану пре уласка на терен објашњавао шта треба да ради на терену, Донати је позајмио флашицу са водом од саиграча и сипао воду у међуножје. Никоме није био тачан разлог овог потеза.



КАД ТЕ ГВАРДИОЛА ПОХВАЛИ

Једна више чудна него комична ситуација догодила се на недавној утакмици између Манчестер Ситија и Саутемптона, коју су Грађани решили у своју корист голом Стерлинга у шестом минуту надокнаде. Тада је Ђозеп Гвардиола приликом изласка са терена имао прилично жустру конверзацију са противничким везистом Нејтаном Редмондом. Острвски медији су одмах помислили да је реч о свађи, али је првотимац Саутемптона открио детаље.

“Када ти један од најбољих тренера на свету даје савете или те критикује, слушаш и памтиш све. Рекао ми је да сам један од ретких младих енглеских фудбалера са таквим нападачким потенцијалом и тражио ми је да у наставку више нападам његов тим, као у протеклој сезони. Ја сам му само кратко одговорио да сам радио само оно што је тренер од мене тражио”, рекао је Редмонд.

То је касније потврдио и Гвардиола, уз напомену да их је Редмонд “разбио” у прошлој сезони.



ХУМЕЛСОВО ПРОСИПАЊЕ КАФЕ, МИЛЕРОВ ПАСОШ КАО ТЕЛЕФОН

Фудбалери Бајерна су под сталном присмотром медија, па камерманима не промичу ни најситнији детаљи. Прошле године су се на друштвеним мрежама нашли Матс Хумелс и Томас Милер. Одлични дефанзивац је снимљен како просипа кафу пред утакмицу са Арсеналом у Лондону, а само неколико тренутака ухваћен је одлични нападач како му се подсмева. Ипак, нешто раније ове године предмет исмевања јавности је био управо Милер. Нападач Бајерна је на аеродрому у Минхену покушао да избегне новинаре тако што се правио да разговара телефоном. Ипак, јасно се види да му је у руци био пасош.



КАД ШВЕЂАНИ СЛАВЕ ПЛАСМАН НА МУНДИЈАЛ

Шведска је пласман на Светско првенство у Русији обезбедила победом над Италијом у баражу, што су репрезентативци ове земље, али и целокупна тамошња јавност проживели изузетно емотивно. То се видело и после реванша на Ђузепе Меаци, када је комплетна селекција полетела ка импровизованом студио тамошњег Еуроспорта и у потпуности га разрушила.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар