Тужилаштво БиХ се жали на пресуду

Тужилаштво Босне и Херцеговине упутило је Суду БиХ жалбу на првостепену пресуду Насеру Орићу.

Република Српска 30.12.2017 | 14:16
Тужилаштво БиХ се жали на пресуду
Тужилаштво је, како се наводи, констатовало да је та пресуда јединствена у судској пракси с обзиром на то да је базирана на доказу који не постоји и на доказу који није изведен на главном претресу.

Подсећа се да је Орић пре два месеца ослобођен првостепеном пресудом за убиство три српска цивила у сребреничким селима.

Орић, којег Бошњаци сматрају ратним херојем, а Срби злочинцем, ухапшен је 10. јуна 2015. у Берну по потерници Србије, на путу за Швајцарску, где је требало да присуствује обележавању 20. годишњице злочина у Сребреници.

Србија је потерницу за Орићем расписала 2014, због сумње да је починио кривично дело ратног злочина над српским становништвом у Сребреници и Братунцу 1992. године. Суђење у овом предмету почело је у Сарајеву у јануару 2016. године.

Поред овог бившег комаданта Територијалне одбране (ТО) Армије БиХ, у октобру ове године оптужби за злочин првостепеном пресудом ослобођен је и бивши припадник ТО Армије БиХ Сабахудин Мухић.

Орић и Мухић били су оптужени да су учествовали у убиствима три српска заробљеника у местима Залазје, Лолићи и Куњерац.

(Тањуг) 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

М.Н.

30.12.2017 14:47

Залба це бити одбијена јер у овом предмету одлуку је донио Бакир Изетбеговиц. Н. Ориц је јавно пријетио да ако не буде ослобадјајуца пресуда да це Бакиру И.доци главе. То је познато и тузицу М. Јањицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Са

30.12.2017 16:44

Зар је Бакир толико јак да контролисе и Србе?! Нисам знао да је Тегелтија постао бакиров а не додиков.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јо

30.12.2017 17:38

То судство и тужилаштво је циркус.

Name

УХ

30.12.2017 18:16

НАКО МОРА БИТ КАКО КАЗЕ БАКИР ПА БИЛО ВАМ МИЛО ИЛ НЕБИЛО БОГУ ЈЕ СВЕЈЕДНО ХАХАХ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зузу

30.12.2017 18:19

НА ОДСТРЕЛ УБИЦУ НЕ ТРЕБА СУД ДА БОГДА МУ ДО 10 КОЉЕНА СВЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ ИЗ ЊЕГОВЕ ЛОЗЕ У ВАТРИ ЗИВИ ГОРЕЛИ И СВИМ ЗЛИЦИНЦИМА ИСТО ЗЕЛИМ НА СВЕ ТРИ СТРАНЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

30.12.2017 23:39

Слуцај Ориц је најбољи доказ да несто гадно није у реду са праводудним системом у БиХ. Иза Орица је око 2-3 хиљаде људи које је он послао на онај свијет, но упркос томе, суд је теретио Орица за хиљаду пута мање зртава него сто је то цинио Хаг. Тако "мрсаву" оптузницу правдају тиме сто је Хаг ослободио Орица за те злоцине те стога не мозе двапут за исту ствар. И сам Хаг је цудна нека сорта посто су пустили Орица упркос силним доказима. Никада ми неце битии јасна та политика двоструких стандарада. Сто се тице конкретно бх. правосудја теско је повјеровати да це Насер Ориц бити висегодисњи осудјеник с обзиром да Хаг није ни за 1000 пута јаци слуцај пресудио осудјујуцом пресудом тако да послије накарадне Хаске пресуде сигурно слиједи и накарадна пресуда пред бх. правосудјем цак и ако исти поново покрену поступак против Орица. Једноставно, сто се грбаво постави тако и остане. Назалост ми смо банана-дрзава у којој за злоцин поцињен овдје суди се у иностранству док домаце правосудје само је цементирало онакву накарадну пресуду. Да је правде, Насер би одговарао овдје и то не за 2-3 цовјека, вец за 2-3 хиљаде људи. Не зна се ко је гори, Хаг или бх. правосудје. Заједницко и за једне и xа друге јесу странци који коло воде и који суде као својевремено аустроугари тако сто су, за тезултат, Срби били градјани другог реда у својој владтитој земљи, а странци домацини. Назалост неке ствари се нису.мијењале 100 година. Странцима и јесте у интересу да се ми који зивимо овдје не моземо договорити ни око цега. Тако ја све ово посматрам. Као на поруку да се отријезнимо и окренемо Русији јер то оцигледно Запад и хоце. Да неце,третирали би све слуцајеве ратних злоцина исто или у складу са поцињеним злоцинима, а не да и најгори босњацки ратни злоцинци буду слободни. Зато народе мој, кад додје вријеме за то (за изјасњавање да ли смо за евроатланске интеграције), наградимо Запад за то сто нас толико воле, а воле нас толико да би нас, у суцају WW3, највјероватније као насе комсије сто су нас, један дио покатолицити, други дио протјерати, а треци дио убити. Нас Запад оцигледно гледа на каоммале Русе. Теско да моземо да објаснимо великим западним моцницима да ми смо аутохтони народ. Зато нам ниста не преостаје него да се максимално окренемо Русији кад вец мисле да смо мали Руси. Не мозес ти велике убједити да гријесе. Они знају само аргумент силе. По томе се види да Насер и његови ментори са Запада (који га и висе него оцигледно стите гдје год да му се суди) су из исте прице. Сила бога не моли, а гдје сила је главни аргумент, ту правде нема. Ваљда це доци једног дана дан када це и Хаска пресуда у слуцају Насера Орица бити преиспитана јер она је цак гора (и то једно хиљаду пута гора) од ове изрецене у Сарајеву с тим да је ова задња гора на други нацин (по броју људи за које је Насер оптузен спарам броја људи за које је исти био терецен у Хагу). Све у свему, правда је умрла. Ово је сада само наставак те прице запоцете јос у Хагу. Правда је умрла треци дио.

ОДГОВОРИТЕ