Није усвојена рурална стратегија

Савјет министара данас није успио да обезбиједи сагласност о "Стратешком плану руралног развоја БиХ - Оквирни документ",

Босна и Херцеговина 29.12.2017 | 20:56
Није усвојена рурална стратегија
Министри из реда хрватског народа нису дали сагласност на овај документ, сазнаје у Савјету министара.

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Мирко Шаровић тврди да је сагласност Владе Српске на овај документ дошла касно, јер су, како каже, остали нивои у БиХ много раније дали сагласност.

Влада Српске данас је дала сагласност на ревидирани текст "Стратешког плана руралног развоја БиХ - Оквирни документ", чију је израду и усвајању Европска комисија дефинисала као предуслов за уврштавање сектора пољопривреде и руралног развоја у процес програмирања Инструмента претприступне помоћи /ИПА 2/ ЕУ за БиХ.

Сагласност Владе Српске је услиједила након што су у ревидирани документ уврштене сугестије и захтјеви надлежних институција Српске, те након што је назив документа преименован у оквирни документ, чиме се квалитетније одражава уставна надлежност свих нивоа власти у БиХ у области пољопривреде и руралног развоја.

До сагласности Владе дошло је након дописа шефа Делегације ЕУ у БиХ у којем су садржане гаранције да ће се у наступајућем периоду дјеловати на отклањању свих недостатака и проблема у процесу програмирања средстава помоћи ЕУ у БиХ, на које су институције Српске перманентно указивале.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Прле

29.12.2017 20:49

Сад знаци Хрвати постају гори и од Доде за блокирање свега. Наумили срусити све, да народ испаста.. лудило.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нови Хорор

29.12.2017 21:16

Страсно је ста влада рс ради. бојеци се шаровића и не дозвољавајуци његов успјех прво су прицали да стратегија не треба, па када их је вигемарк притиснуо само промијенили наслов стратегије и прихватили. и све задњи дан а цитаво вријеме су радили на њеној изради и све било ок...сада пољопривредници губе, остајемо неконкурентни и најгори и све захваљујући предизборним.интересима додика и.компаније..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пеки

29.12.2017 21:39

Треба све блокират босна вака нетреба ником.