ЕЛ: Лоша кошарка и коначно славље Барсе!

После шест пораза! Могли смо да гледамо далеко лепшу кошаркашку представу у Москви. Барцокасу баш не иде с Барсом. . .  Химки без шута у последњој четвртини за пораз Јоргоса Барцокаса од свог бившег клуба.  Анадолу Ефес победио Бросе Бамберг после великог преокрета са 69:58.  Атаманов првенац са Ефесом, Мусли корак од дабл-дабла! Штимац убацио два поена, истанбулски клуб прекинуо низ од пет пораза.

Кошарка 29.12.2017 | 20:15
ЕЛ: Лоша кошарка и коначно славље Барсе!
Победила је Барселона после шест узастопних пораза у свим такмичењима, а то је једино што може да весели било кога у редовима Химкија или Каталонаца. Тим Сита Алонса је славио с 79:65 у мечу прилично слабог квалитета.

Биће она драга Барси јер је поразила прошлогодишњег тренера Јоргоса Барцокаса. Али, игра и потези које смо видели, тешко да могу да задовоље Алонса.

Генерално је то била лоша кошарка, с много непрецизних додавања, па чак и неких потеза којих би се и играчи с далеко мањим реномеом посрамили. Одбране су све време изгледале јако слабо.

Утисак су поправили понеки добри шутеви с дистанце. Барса је била боља резултатски, касније се Химки прикључио па смо гледали неизвестан дуел (57:57) при уласку у последњу четвртину. Томе је допринео и Чарлс Џенкинс с две тројке.

Наравно Швед (22п) је био прва виолина тима Јоргоса Барцокаса, док је код Барсе најбољи био Анте Томић (12п) у тим моментима.

Све је деловало прилично хаотично на обе стране, а у свему се током последње деонице сналазима Барселона која се одлепила на пет, а затим и на 10 поена и 12 разлике услед промашаја домаћина.

Ту је меч решен.

Катастрофална последња четвртина коштала је Химкија бољег резултата против Барселоне.

Распала се тада у потпуности концепција игре екипе коју води Јоргос Барцокас, прошле сезоне неуспешно водио управо Барселону, па су Каталонци искористили очајан шут Химкија пошто је домаћин последњој деоници имао само два поготка из игре.

Томас Ертел је повезао редове Барселоне и очас после је нестала неизвесност.

ХИМКИ - БАРСЕЛОНА 65:79 (15:25, 17:11, 25:21, 8:22)

Након тајм-аута Јоргоса Барцокаса очекивало се да "проигра" његов тим, али уместо тога разиграла се његова бивша екипа. Барса је преко Ертела, који је погодио за три поена, па онда фантастично додао Клаверу повела двоцифреном разликом на пет минута до краја, да би се потом укључио и Серафан за разлику која је само расла.

У екипи Химкија уписало се свега пет кошаркаша: Швед (22), Ханикат (18), Хил (13), Џенкинс (9) и Моња (3), док ни Марковића није служио шут (0/6), али је додао четири асистенције.

За играча утакмице проглашен је Анте Томић (12 поена, 8 скокова и 4 асистенције), док су исти кошгетерски учинак имали и Клавер и Серафан, али су се, за разлику од Химкија, у стрелце уписали сви играчи који су добили шансу.

После првог круга такмичења Химки има скор 8-7, а Барса 5-10.

Анадолу Ефес Владимира Штимца је направио чудесан преокрет у другом полувремену против Бросе Бамберга Луке Митровића и Дејана Муслија. Штимац је овог пута имао само два поена, али је за Ефес коначно прорадио Дерик Браун.

Бросе је у 22. минуту на старту другог полувремена водио и са 15 поена предности (44:29), али је Ефес за десет минута направио потпуни преокрет и повео са 54:50. Томе је допринела и серија од 15:2 у тренуцима када је Бамберг водио са 48:44.

Штимац је имао само два поена, али је споменути Браун убацио 21 уз три тројке које је дао у последњој четвртини. Ерик Меколум је постигао 19 поена, а двоцифрени су били Круно Симон и Брајант Данстон са 11 и 10 поена. У Бамбергу је Рики Хикман био једини играч са десет поена, сви остали су имали мање.

Мусли му је био најближи са девет поена. Ефес је победио први пут под вођством Ергина Атамана али је и даље последњи са четири победе и 11 пораза. Бамберг је 11. са скором 6-9.

Десило се и то - кошаркаши Ефеса уписали су прву победу од доласка Ергина Атамана на место тренера. Истанбулска екипа је на свом терену савладала немачки Бамберг са 69:58 у утакмици 15. кола Евролиге.

Лепши поклон за крај календарске године навијачи турског великана вероватно и нису могли да траже, поготово што је Ефес претходно везао пет пораза  у свим такмичењима.

Дерик Браун је са 21 поеном био најбољи стрелац у победничкој екипи, а два поена мање убацио је Ерик Меколум. Владимир Штимац је на паркету провео скоро седам минута, постигао два поена и ухватио три лопте.

Добру партију у дресу Бамберга пружио је Дејан Мусли. Играо је 25 минута и био на корак од дабл-дабл учинка - девет поена и девет скокова. Једини кошаркаш Бамберга са двоцифреним учинком био је Рики Хикман са 10 поена.

РЕЗУЛТАТИ 15. КОЛА:

Химки – Барселона 65:79
Анадолу Ефес – Бамберг 69:58
Басконија – ЦСКА 20.30
Армани – Црвена звезда 20.45

у четвртак:

Фенербахче – Реал Мадрид 77:79
Жалгирис – Олимпијакос 74:68
Макаби – Уникаха 78:89
Валенсија – Панатинаикос 67:63

ТАБЕЛА: ЦСКА 11-3, Олимпијакос 11-4, Жалгирис 10-5, Панатинаикос 10-5, Фенербахче 9-6, Реал 9-6, Макаби 8-7, Химки 8-7, Басконија 7-7, Уникаха 7-8, Бамберг 6-9, Црвена звезда 5-9, Барселона 5-10, Милано 4-10, Валенсија 4-11, Ефес 4-11.

Извор: моззартспорт/мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар