Видео: "Шумахер није био фер према мени, али му опраштам!"

Шампион Формуле 1 Дејмон Хил присетио се судара са Михаелом Шумахером пре 23 године и прешао је преко тога.

Остали спортови 01.01.2018 | 22:15
Видео: "Шумахер није био фер према мени, али му опраштам!"
Хил и Шумахер су током деведесетих били ривали, први је возио за Вилијамс, други за Бенетон у тренутку када се десила сцена коју ће Хил дуго памтити.

"Он није био тако фер према мени, али му опраштам. Штета што никад нисмо стигли да се боље упознамо. Велика штета", написао је Хил поводом годишњице несреће Михаела Шумахера на скијању.

Хил је највећи успех остварио1996. године када је постао шампион Ф1 у својој четвртој сезони. Две године раније био је надомак истог достигнућа по први пут. У Аделејду у Аустралији на одлучујућој трци шампионата 1994. испречио се бескомпромисни Немац.

Један бод је делио два возача, водио је Шумахер и били су један иза другог. Хил је вребао Шумахера, није успевао да га прође. Дочекао је Шумахерову грешку, покушао да прође с унутрашње стране у кривини и Шумахер га је "исекао".

Дошло је до судара после ког ниједан од два возача није могао да настави трку, а Хил је стигао тек до пит стопа. Немац је освојио своју прву шампионску титулу, три године од уласка у Формулу 1.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар