Абу Даби: Мари се једва креће, Баутиста га почистио!

Британски тенисер Енди Мари вратио се после вишемесечне паузе на терен, али је јасно да се још није потпуно опоравио од повреде кука.

Тенис 29.12.2017 | 17:15
Абу Даби: Мари се једва креће, Баутиста га почистио!
Мари је добио прилику да игра у полуфиналу Мубадала егзбиционог турнира уместо повређеног Новака Ђоковића, који је поново осетио бол у лакту.

Међутим, очигледно је било од првог поена дуела са Робертом Баутистом Агутом да није ни близу у стању за такмичење, па је Шпанац после мање од 20 минута водио са 4:0.

Енди се слабо кретао, ударци су му били изузетно млаки и непрецизни, а у неколико наврата је шепао, обично после дугих и исцрпљујућих поена, као и честих промена праваца.

Двадесетак минута касније, пошто је спасао три сет-меч лопте (дуел игран само један сет), поклекао је и Баутиста га је рутински привео крају – 6:2.

"Осећам се боље из дана у дан. И даље сам мало спор, то се посебно видело на почетку дуела, али како је он одмицао, све сам се боље осећао", рекао је момак из Данблејна после меча.

Баутиста Агут ће у суботу играти финале против Кевина Андерсона, док ће тај дан обележити и "пријатељски" меч Серене Вилијамс и Јелене Остапенко.

А што се мушког тениса тиче, 2018. година није добро почела – Рафаел Надал под знаком питања је за наступ на Аустралијан опену због лошег стања колена, а сада су му се придружили и Ђоковић и Мари.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар