“Туристи, овдје је рођена Меланија“!

Ова реченица је за многе туристе довољна да отпутују у Словенију. Срећни они, а срећан и министар економије!

Забава 19.12.2017 | 20:38
“Туристи, овдје је рођена Меланија“!
Словенија, као мјесто рођења прве даме САД Меланије Трамп, очекује деветопроцентни раст прихода од долазака страних туриста у овој години, и петпроцентно повећање прихода у 2018. години, изјавио је словеначки министар економије Здравко Почивалшек.



"Ова година ће бити четврта рекордна година заредом за словеначки туризам, након што су приходи од прилива страних туриста достигли око 2,3 милијарде евра прошле године", изјавио је Почивалшек на конференцији за новинаре.



Словеначки туризам биљежи одличне резултате захваљујући општем процвату туризма у Европи, али и томе што је на југоистоку Словеније, у градићу Севница, рођена Меланија Трамп.



"Имали смо велико интересовање међународних новинара због прве даме САД и успјели смо да представимо Словенију као атрактивну, 'зелену' земљу", изјавила је директорка Туристичке организације Словеније Маја Пак на истој конференцији.

Почивалшек је, такође, рекао да ће Словенија постепено приватизовати сву инфраструктуру у области туристичког смјештаја, што би требало да пружи додатни подстицај туризму.



Тренутно је око 40 одсто хотела у Словенији у рукама државе, наводи британска агенција Ројтерс.

"Желим добро испланирану приватизацију која ће бити у корист државе и компанија које се продају", рекао је министар.

Од почетка године до краја октобра, број страних туриста у Словенији повећан је за скоро 17 одсто у односу на исти период прошле године, показали су подаци статистичке службе Словеније.

Истовремено, број туриста из САД је у девет мјесеци повећан за 23,4 одсто.

Извор: Мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар