Порастао водостај Дрине у Зворнику

Водостај ријеке Дрине у Зворнику је повећан, али је данас несто нижи него синоћ када је вода поплавила шеталиште поред њене обале.

Република Српска 16.12.2017 | 12:39
Порастао водостај Дрине у Зворнику
Осим изливања из корита на дијеловима поред шеталишта, за сада нису угрожена нека друга приобална насеља, каже за БН телевизију Рајко Јурошевић, руководилац градске Службе цивилне заштите.



Према његовим ријечима, проток воде на хидроцентрали Мали Зворник тренутно износи од 1000 до 1100 метара кубних у секунди, с тим да током дана неће бити већи од 1300 метара, а с обзиром на најављене падавине, током сутрашњег дана очекује се пораст на 1600 метара кубних, али ни то није сигнал за опасност, каже Јурошевић.



Оно што га брине је пораст водотока ријецица Сапне и Хоце, али су и оне за сада у коритима.

Јака киша која је падала и на подручју општине Градишка условила је повећање водостаја ријечица Јабланица, Лубина, које су се излиле на појединим мјестима, те ријечице Врбашке.

Шеф Одсјека цивилне заштите општине Градишка Слободан Кнежевић рекао је да су се Јабланица и Лубина на појединим мјестима излиле из корита након кише која је падала синоћ, али да није дошло до угрожавања људи и материјалних добара.

Кнежевић је навео да је ријечица Лубина заплавила два дворишта у Драгељима, али да није дошло до плављења кућа и осталих објеката.

"Најугроженије је викенд насеље у Лужанима, гдје је Лубина заплавила дворишта седам викендица", навео је Кнежевић.

Синоћ је дошло и до плављења већег дијела подрумских просторија у насељу Сењак у Градишци, што се често дешава када киша обилно падне у кратком временском интервалу.

Водостај ријеке Саве у Градишци јутрос је био 652 центиметра и није достигао коту редовне одбране од поплава која је на 730 центиметара.



(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Даце Бог

16.12.2017 11:47

Е да пресуси па да висе нема пљацке,да пропадну хидроелектране и да се као људи погледате у огледало и признате сами себи да сте били заразени и одродјени од родјеног народа.Да да ви гласаци ове црвене апикалипсе водјени похлепом а заразени мрзњом

ОДГОВОРИТЕ
Name

лаио

16.12.2017 12:11

требаце господа да направи подземни проток дрине јер ХЕ нам нетребају имамо сада са кинезима ТЕ само нам јос требају сибице .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Форд Префект

18.12.2017 16:43

А нигдје није било објаве да је туристички центар Подриња, "Рајска плажа" у Братунцу, била протеклих дана под водом. Стварно срамота да се нигдје не наведе та реномирана локација, задужбина начелника Недељка Млађеновића и његове булументе

ОДГОВОРИТЕ
Name

д-цханге.нет

25.11.2023 00:56

Хмм ит аппеарс лике yоур wебсите ате мy фирст цоммент (ит wас супер лонг) со И гуесс И'лл јуст сум ит уп wхат И субмиттед анд саy, И'м тхороугхлy ењоyинг yоур блог. И ас wелл ам ан аспиринг блог wритер бут И'м стилл неw то еверyтхинг. До yоу хаве анy типс анд хинтс фор фирст-тиме блог wритерс? И'д реаллy аппрециате ит.

ОДГОВОРИТЕ