Жена хрватског хулигана: Ишли су у БГ туристички!

Супруга Дамира Товарића, Сплићанина који је учествовао у сукобу на јужној трибина стадиона у Хумској, рекла је за "Индеx" да су у Београд ишли туристички.  Вишесатно саслушање хулигана, следи им 30 дана притвора? Саслушање страних држављана ухапшених након сукоба на “Вечитом дербију” и даље траје, а незванично сазнајемо да ће им бити одређен притвор до 30 дана.

Фудбал 16.12.2017 | 09:15
Жена хрватског хулигана: Ишли су у БГ туристички!
Мија Товарић у изјави за хрватски портал демантовала је писања медија да им је плаћено 10 хиљада евра.

Такође, она је истакла да су инфомарције како су у хотелској соби пронађане дрога и оружје, потпуно непроверене.

"Мојем супругу сломљена је горња вилица и има нагњечење мозга. Побегао је из болнице, али ухватили су га специјалци када је дошао у хотел. Сви се сада осим Фирића налазе у полицији. Одређено им је задржавање од 48 сати.Терете их за организивано изазивање нереда на стадиону, ове све ствари које пишу српски медији, да су у хотелској соби пронашли оружје и дрогу, потпуно су непроверене", рекла је Мија Товарић за Индекс.

Како каже: "Сплићани су ишли у Београд туристички и демантовала је писање српских медија да им је плаћено по десет хиљада евра да изазову инцидент".

У среду вече одигран је дерби између Партизана и Црвене звезде, међутим њега није обележила игра, већ немири на јужној трибини.

Вишесатно саслушање хулигана, следи им 30 дана притвора? Саслушање страних држављана ухапшених након сукоба на “Вечитом дербију” и даље траје, а незванично сазнајемо да ће им бити одређен притвор до 30 дана.

МУП Србије је у кратком саопштењу дан након "вечитог дербија" који је обележила велика туча на јужној трибини, потврдио да су међу повређенима и странци.

Бржи су били и домаћи и хрватски медији који су објавили и идентитет изгредника из Хрватске и њихове кратке биографије, а затим је из хрватског министарства спољних послова стигла информација да је у нередима учествовало и четворо држављана Хрватске.

Како се наводи, њима истиче полицијско задржавање од 48 сати (што значи да им је та мера изречена непосредно након утакмице), а "Новости" пишу и да ће након саслушања тужилаштво одлучити да ли ће и против којих лица покренути кривични поступак и за која кривична дела и да ли ће тражити притвор или ће они бити депортовани у Хрватску.

Судећи по снимцима који се врте у домаћим, регионалним и светским медијма, њима би на терет вероватно могло да буде стављено кривично дело из члана 344а Кривичног законика Републике Србије – "насилничко понашање на спортској приредби или јавном скупу".

За то дело су предвиђене казне од шест месеци до пет година у основном облику, а до 12 година у најтежем облику, који прописује казне за коловође групе која врши насиље.

Због чега је дошло до сукоба и ко је све у њему учествовао и даље није познато.

Званичних информација и даље нема, а једна од теорија јесте да је до инцидента дошло у оквиру "борбе за превласт" на јужној трибини, где су сукобљене две групе тзв. навијача црно-белих. У прилог тој тези иде и чињеница да се у групи "исцепаних" хулигана види једна особа са каишем на ком се налази грб навијачке групе Партизана "Јужни фронт".

Поједини београдски медији у данашњим издањима наводе и да је хаос на "вечитом дербију" изазван у режији "страних агената", позивајући се на "неименоване изворе" и "доброобавештене изворе".

Позивајући се на такве изворе, медији су писали да су страни држављани добили по 10.000 евра да изазову сукоб, као и да је друга страна имала плаћенике међу својим редовима уз помоћ којих су успели да се одбране.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар