Одборници усвојили буџет Бијељине

Одборници Скупштине града Бијељина усвојили су данас буџет за наредну годину у износу од 47,1 милиона КМ. За капиталне пројекте у буџету намијењено је преко пет милиона КМ, преко седам милиона за социјална давања и борачке категорије, док је за здравство намијењено преко милион марака. Усвојен је и ребаланс овогодишњег буџета у износу 53,4 милиона КМ.

Република Српска 15.12.2017 | 20:08
Одборници усвојили буџет Бијељине
На замјерке опозиције због увећања од 1,7 милиона КМ за плате градске администрације, за шта је у буџету за 2018. годину планирано 14,3 милиона КМ, начелник Одјељења за финансије Славко Башић рекао је новинарима да се плате увећавају, али се накнаде попут топлог оброка и путних трошкова смањују, тврдећи да је задржан исти буџетски оквир за плате. Башић каже да је буџет Бијељине реално планиран и стабилан, а повећање за милион КМ у градској каси ове године објашњава повећањем прихода од ПДВ-а, инвестиционе изградње и од продаје земљишта у индустријској зони.

Предсједник Скупштине Града Бијељина Славиша Марковић је оцијенио да је у потпуности остварен план рада Скупштине за ову годину, као и да су сви акти који су у овој години упућени у скупштинску процедуру добили потребну већину гласова одборника.

“ Имали смо заиста добрих примједби И сугестија од стране позиције И опозиције. За мене , као предсједника Скупштине, веома је битно да је овај најбитнији документ у овој фискалној години усвојен са 19 гласова И да је добио потребну већину”.

Скупштинска већина, подржала је два од 29 уложених амандмана на буџет за наредну годину, уз врло оштре критике опозиције .

Клуб одборника СП на овој сједници је поднио 5 амандмана И ниједан није усвојен. Ти амандмани су се већином односили на пронаталитетну политку И помоћ угроженима.

”Ми смо предлагал да се повећају издајања за вантјлесну оплодњу. Да мајке породиље добију средстав од општине, да пензионери добију подршку за плаћање комуналних услуга”, каже одборник СП Срђан Мијатовић .

Недељко Ћорић из СНСД изјаио је да с није десило ништа ново у дносу на претходну годину.
“На претходној сједници градоначелник је рекао да се неће задуживати а одма на данашњој доноси одлуку о задужењу од 5 милона км . Оно што јавност треба да зна да је Бијељина достигла максимум задуживања у току године. Овај кредит биће искориштен у предизбрне сврхе”.


Градоначелник Бијељине Мићо Мићић изразио је задовољство што је Скупштина данас усвојила најзначајнији документ на годишњем нивоу и што је буџет усвојен у редовној процедури.
“Ово је показатељ озбиљности ове скупштинске већине. Буџет је стабилан, а кредити ће бити искоришћени за капиталне инвестиције - навео је Мићић.

Одборници су усвојили и измјене регулационих планова "Дашница" и "Крушик-Интергај" а на данашњој сједници Скупштине Града именован је и нови директор Центра за социјални рад Милорад Софренић.



БН телевизија

Коментари / 0

Оставите коментар